-
+

Uppgifter: AIK har lagt bud på Edvardsen

Victor Edvardsen vill lämna Degerfors. En allsvensk toppklubb uppges vilja köpa honom.
Victor Edvardsen vill lämna Degerfors. En allsvensk toppklubb uppges vilja köpa honom.
FotbollTT

En allsvensk toppklubb har lagt ett mångmiljonbud på Degerfors anfallare Victor Edvardsen.

Det uppger Nya Wermlands-Tidningen.

Jag har meddelat Degerfors att jag vill lämna, säger Edvardsen till tidningen.

Annons

Annons

Edvardsens målfarlighet – 16 mål på 29 matcher – var en starkt bidragande orsak till att Degerfors knep andraplatsen i superettan i vintras.

Nyligen gjorde han båda målen i träningsmatchen (2–2) mot IFK Göteborg. Men det är långt från säkert att han spelar allsvenskt för Degerfors i april.

Inte om han får som han vill.

Jag fick i lördags reda på att en allsvensk klubb var intresserad av mig. De har lagt ett bra bud på mig, men Degerfors vill inte sälja. De kräver en orimlig summa för att släppa mig, säger Edvardsen till NWT.

"Känner mig färdig"

Han vill inte uppge vilken klubb det rör sig om. Enligt Expressen rör det sig om AIK. Enligt NWT:s uppgifter ska Degerfors ha fått ett bud på runt fyra miljoner kronor.

Jag har haft ett möte med Patrik Werner (sportchefen) där jag uttryckt en önskan om att lämna. Han vill inte att jag lämnar och Degerfors vill inte förhandla om priset, alls. Degerfors har sagt att det inte skulle stå i vägen om det dök upp en möjlighet för mig, men nu står de i vägen.
Jag känner mig färdig i klubben. Jag kom hit med ett mål och det var att ta upp Degerfors i allsvenskan. Det är nu gjort, och jag vill ta mig vidare i min karriär.

Annons

Annons

Frostig relation

Patrik Werner gör klart vad som gäller från Degerfors sida:

Jag kan bekräfta att vi fått ett bud ett bud från en allsvensk klubb, men det är alldeles för lågt. Det enda jag kan säga är att det var alldeles för lågt och att vi lagt ett motbud. Får vi inte det så spelar han i Degerfors IF, säger Werner till NWT.
Vi tänker inte rea ut våra bästa spelare. Han får tjura hur mycket han vill, säger Werner till Värmlands Folkblad.

Anfallarens relation med klubb- och lagledningen verkar frostig med mindre än två månader till den allsvenska premiären mot just AIK på Friends arena den 12 april.

För några veckor sedan hade jag ett möte med dem (tränarna), där de sade att jag var tvungen att förbättra min attityd. De sade att jag ställde för höga krav på fel sätt och att om jag inte förbättrade min attityd så skulle det bli bänken för mig. Jag har svårt att första varför man säger så till en av lagets stjärnor, säger Edvardsen till NWT.

Edvardsen har kontrakt två år till med Degerfors.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss