A-
A+

Uppgifter: Drönarattack mot ryska flottan

Ryska soldater vaktar den ryska Svartahavsflottans högkvarter i Sevastopol på söndagen efter attacken.
Ryska soldater vaktar den ryska Svartahavsflottans högkvarter i Sevastopol på söndagen efter attacken.
UkrainaTT-AP-AFP

Sex personer har skadats i en attack mot den ryska Svartahavsflottans högkvarter i Sevastopol på Krimhalvön, enligt uppgifter från den ryskkontrollerade stadens borgmästare Michail Razvozjayev.

Ukraina säger sig inte ligga bakom attacken.

Annons

Annons

Explosionen i Sevastopol ledde till att alla festligheter som planerats för den ryska flottans dag som infaller på söndagen har "ställts in av säkerhetsskäl" och invånarna uppmanas att om möjligt hålla sig inomhus.

"I morse bestämde sig ukrainska nationalister att förstöra ryska flottans dag", skriver Michail Razvozjayev på meddelandetjänsten Telegram.

Serhij Bratjuk, talesperson för regionen Odessa, avfärdar dock anklagelserna om att Ukraina legat bakom attacken som "ren provokation".

"Vår befrielse av Krim från ockupanterna kommer att genomföras på annat sätt och mycket mer effektivt", skriver han på Telegram.

Enligt flottans bedömning var drönaren hemmagjord. Den improviserade och småskaliga attacken kan tyda på att den har genomförts av ukrainska motståndsmän, skriver AP.

Uppgifterna om attacken har inte bekräftats från oberoende håll. Parternas redogörelser för hur det går i kriget är genomgående svåra att verifiera.

Ukrainska Krimhalvön invaderades och annekterades av Ryssland i strid mot internationell rätt 2014.

Ryska flottans dag firas på flera håll i Ryssland, bland annat i S:t Petersburg där president Vladimir Putin ska närvara.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.