Uppgifter: Göteborg går ihop med Häcken

Mästarlaget Kopparbergs/Göteborg ser ut att ingå i ett samarbete med BK Häcken. Arkivbild.
Mästarlaget Kopparbergs/Göteborg ser ut att ingå i ett samarbete med BK Häcken. Arkivbild.
FotbollTT

Svenska mästarlaget Göteborg ser ut att ha hittat en lösning inför nästa fotbollssäsong. Enligt Aftonbladet är det klart att klubben går samman med BK Häcken.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter många turer ser Göteborg FC ut att få en ny kostym nästa säsong i form av BK Häckens.

Några frågetecken finns fortfarande att reda ut, men det är framför allt två saker som har gjort att den damallsvenska mästarklubben ska ingå i ett samarbete med klubben på Hisingen, skriver Aftonbladet. Det ena är att Häckens moderna träningsanläggning Gothia Park Academy både har konstgräs och naturgräs. Det andra är att Häcken inte har några tidigare beslut som skulle kunna förhindra ett samarbete.

Göteborgs kommunikationsansvarige, Tore Lund, är dock fåordig.

Inga kommentarer, säger han till Göteborgs-Posten.

Göteborgs ordförande Peter Bronsman kommer enligt Aftonbladet i och med sammanslagningen lämna klubben. BK Häckens damlag spelar i dagsläget i division 2 nordvästra Götaland.

Det var den 29 december som chockbeskedet kom. Göteborg meddelade att man lägger ner elitverksamheten. Klubben hade tidigare under hösten vunnit SM-guld och mött Manchester City i Champions League.

Men på nyårsafton kom beskedet om att så inte alls skulle bli fallet. Efter ett extrainsatt möte mellan ledningen och spelarna bekräftade klubben att det trots allt skulle bli damallsvenskt deltagande 2021. Däremot var det nödvändigt för klubben att samarbeta med en större klubb.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons