A-
A+

Uppgifter: Inga NHL-spelare i OS

Nicklas Bäckström och Loui Eriksson i OS 2014. Arkivbild.
Nicklas Bäckström och Loui Eriksson i OS 2014. Arkivbild.
IshockeyTT

Det blir inga NHL-spelare i OS, uppger The Athletic och ESPN.

Enligt mediernas källor är NHL och spelarorganisationen NHLPA överens om att spelare inte ska släppas till landslagen till OS i Peking i februari.

Det är ett skämt, man har sett fram emot det här i åtta år, säger Nicklas Bäckström.

Annons

Annons

Beslutet, som enligt ESPN ska offentliggöras inom ett dygn, har tagits efter att covidsmittan ställt till det för NHL:s spelprogram. 50 matcher har nu flyttats, varav alla utom en match fram till den 27 december. Vegas–Tampa Bay spelas i natt, svensk tid.

Är det så att OS-deltagandet ställs in är det ju ett skämt, säger Washingtonstjärnan Nicklas Bäckström till Aftonbladet.
Man har sett fram om det här i åtta år. Alla spelare som hade en chans att spela OS kommer vara besvikna.

"Kommer att göra ont"

Även Tampa Bays Victor Hedman, som inte ens fick vara med i Sotji 2014, är besviken om det inte blir OS-spel.

Det här kommer att göra ont under lång tid. Vi i Tampa får satsa på att vinna en till Stanley Cup istället. Det skulle vara kompensation, säger han enligt The Athletic.

I Sverige har man förberett sig på att Tre Kronors lag i OS kan komma att bestå av spelare från SHL och europeiska ligor, precis som det var i Pyeongchang 2018.

I SHL kan 13–14 matcher, som ska spelas under OS-perioden i februari, kanske behövas skjutas fram.

Annons

Annons

Garpenlöv beredd

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv har jobbat utefter två parallellspår under hösten, i fall NHL skulle hoppa av OS. Han tog därför ut ett erfaret lag till Karjalaturneringen i november i stället för att testa nya spelare. Och till Dagens Nyheter sade han häromdagen att han var väl förberedd på båda scenarierna.

Vi har jobbat med det under hösten och under de här åren. Vi har bra koll på Europa och känner oss trygga med det, sade förbundskaptenen.

NHL har tid fram till den 10 januari att besluta om OS-deltagande eller inte, utan att straffas ekonomiskt om man drar sig ur.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.