A-
A+

Uppgifter: Landeskog väljs inte av Seattle

Gabriel Landeskog. Arkivbild.
Gabriel Landeskog. Arkivbild.
IshockeyTT

Gabriel Landeskog väljs inte av Seattle Kraken i nattens expansionsdraft, enligt nordamerikanska medier.

Seattle uppges även passa på Montreals stjärnmålvakt Carey Price.

Däremot ska backen Adam Larsson ha skrivit på ett fyraårskontrakt med den nya NHL-klubben.

Annons

Annons

I natt tar Seattle på allvar klivet in i NHL som det 32:a laget i ligan. Klubben kommer då att välja en spelare från varje klubb (förutom Vegas) i en så kallad expansionsdraft.

En spelare det har ryktats flitigt om är Gabriel Landeskog. Svenskens kontrakt med Colorado har löpt ut och förhandlingarna om ett nytt har gått trögt – och han lämnades oskyddad av klubben inför expansionsdraften.

Men det blir ingen flytt till nykomlingslaget Seattle för Landeskog, enligt The Athletics och TSN:s tillförlitlige reporter Pierre Lebrun. Därmed har Colorado fram till den 28 juli på sig att komma överens med Landeskog om ett nytt kontrakt innan han tar klivet ut på free agent-marknaden.

Passar på Price

Ett annat stort namn som inte väljs av Seattle är Montreals stjärnmålvakt Carey Price, skriver flera nordamerikanska medier.

Price kommer med en årslön på över 10 miljoner amerikanska dollar vilket äter upp en stor del av lönetaket. Den tidigare Vezina Trophy-vinnaren (NHL:s bästa målvakt) uppges också missa en del av nästa säsong på grund av en operation han behöver genomföra.

Annons

Annons

Svenskback klar

Däremot uppges Adam Larsson vara klar för Seattle.

Enligt TSN och andra nordamerikanska medier är Seattle och Larsson överens om ett fyraårskontrakt värt cirka 140 miljoner kronor. Den 28-årige backen har tillhört Edmonton de fem senaste säsongerna men har inte skyddats i expansionsdraften. Det har gjort att Seattle har haft rätt att förhandla med svensken, vars kontrakt gick ut efter den här säsongen.

Larsson spelade 56 matcher för Edmonton förra säsongen och gjorde fyra mål och tio poäng. Han har även gjort fem säsonger i New Jersey.

Expansionsdraften inleds klockan 02 i natt, svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!