A-
A+

Upprop mot övergreppen i ishockeyn

Nu startas ett upprop i svensk ishockey för att förändra machokulturen och förhindra övergrepp.
Nu startas ett upprop i svensk ishockey för att förändra machokulturen och förhindra övergrepp.
IshockeyTT

Efter avslöjanden om en tränares sexuella övergrepp på en spelare i NHL samt svenska vittnesmål om övergrepp i samband med inkilningar, startas nu ett upprop i svensk ishockey.

Syftet att starta ett samtal om hur ishockeyn kan göra skillnad.

Annons

Annons

"Ingen hockeyspelare ska behöva känna sig ensam med sin psykiska ohälsa. Ingen hockeyspelare ska heller riskera att utsättas för kränkningar eller övergrepp", skriver de som står bakom uppropet i ett pressmeddelande.

Initiativtagaren till uppropet "Jag står bakom dig" är Erik Grönberg. Han har i sin bok "Inte ensam aldrig glömd" berättat om en barndom som kantades av sexuella övergrepp, ångest och oro, men där han fann en fristad i ishockeyn.

Nu vill han i stället hjälpa till med att förändra den destruktiva jargongen som finns i ishockeyns machokultur. Tanken med uppropet, som SHL och hockeyallsvenskan står bakom, är att fylla sociala medier med ställningstagande från spelare och föreningar.

"Vikten av att förebilder ställer sig bakom varje människa som just nu behöver det som mest är ett första steg till förändring", säger Erik Grönberg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.