-
+

Urspårat tåg leder till störningar i veckor

Pendeltågstrafiken mellan Stockholm och Uppsala påverkas. Arkivbild.
Pendeltågstrafiken mellan Stockholm och Uppsala påverkas. Arkivbild.
TrafikTT

Annons

Annons

Resenärer som åker tåg mellan Uppsala och Stockholm får räkna med inställda avgångar och förseningar i veckor. Det urspårade godståget i Häggvik norr om Stockholm har orsakat omfattande skador på rälsen, rapporterar SVT Uppsala.

Urspårningen skedde i torsdags och har lett till att två av fyra spår är avstängda. Skadorna som det 600 meter långa godståget orsakade leder till att 3 000 meter ny järnväg måste läggas. Sliprar är förstörda och på minst ett ställe har det uppstått ett rälsbrott.

Det är cirka 40–50 procent av de vanliga tågavgångarna som kör där. Vi har omdirigerat en del trafik för att mildra effekten av den här ganska stora störningen, säger Stefan Lindgren, distriktschef på Trafikverket.

Vad som orsakade urspårningen är oklart och Haverikommissionen tittar på händelsen. Ännu finns inget datum för när trafiken kan gå som vanligt.

Även pendeltåg drabbas. När olyckan inträffade sade Elin Lindström, presskommunikatör på SL, till TT att trängseln på tågen fortsatt är stor med coronamått mätt, och att människor bör överväga andra resvägar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss