A-
A+

USA mot Kanada i Stockholm Open-finalen

Tommy Paul vann semifinalen mot Frances Tiafoe i Stockholm Open.
Tommy Paul vann semifinalen mot Frances Tiafoe i Stockholm Open.
TennisTT

Kanada mot USA i final, låter som vilket hockey-VM som helst. Men nu handlar det om tennis och finalen av ATP-turneringen Stockholm Open.

Efter två jämna semifinaler blir det Tommy Paul mot Denis Shapovalov i Kungliga tennishallen på lördag.

Annons

Annons

Att det blir en nordamerikansk segrare i Stockholm Open stod klart redan efter kvartsfinalerna. I fredagens semifinaler var det USA mot USA och Kanada mot Kanada.

Tommy Paul spelade en av sina bästa matcher i karriären när han slog ut publikfavoriten Andy Murray för att ta sig till semifinal mot landsmannen Frances Tiafoe.

I den helamerikanska semifinalen spelade Paul om möjligt ännu bättre, problemet eller behållningen var att Tiafoe spelade precis lika bra.

En rysarmatch

I det första setet var Tiafoe till och med lite bättre. Och kunde efter en bra avslutning vinna med 7–5.

Han spelade riktigt bra i de två första och tvingade mig att höja mig, sade Paul i Discovery+.

Men de följande seten tillhörde Paul, som i det andra kunde bryta landsmannens serve till 7–6 och serva hem matchen till 6–4 i det tredje och ta sig till sin första ATP-final.

Efter matchen tackade han publiken i Kungliga tennishallen.

Tack så mycket, det var så kul att spela inför er, och att möta Francis, sade han.

Annons

Annons

Regerande mästaren i final

I finalen väntar kanadensiskt motstånd i form av Denis Shapovalov, som i sin semifinal besegrade landsmannen Felix Auger-Aliassime.

Även kanadensarna stod för förstklassig underhållning på fredagskvällen. Shapovalov höll ihop spelet bäst i första set och vann med med 6–4.

I andra set gick Auger-Aliassime upp till 3–1 och 5–4 innan Shapovalov vände och vann med 7–5. Den regerande mästaren från 2019 kan därmed försvara sin titel, i fjol ställdes ju Stockholm Open in.

I dubbelturneringen åkte det svenska paret Elias Ymer och Markus Eriksson ut i semifinalen. Aisam Ul Haq Qureshi och Jean-Julien Rojer vann klart med siffrorna 6–3, 6–2.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.