A-
A+

USA vill rädda damernas U18-VM

USA vill rädda U18-VM. Arkivbild
USA vill rädda U18-VM. Arkivbild
IshockeyTT

U18-VM för damer ställdes in utan att en lösning om ny spelort utforskats. Nu hoppas det amerikanska förbundet att mästerskapet kan räddas.

Vi har begärt att de ska titta närmare på U18-VM specifikt, säger det amerikanska hockeyförbundets vd, Pat Kelleher.

Annons

Annons

Det internationella ishockeyförbundet, IIHF, har sedan beslutet att ställa in U18-VM för damer, som skulle gått av stapeln i Linköping och Mjölby i januari 2022, fått utstå hård kritik.

Bland annat har det svenska laget uttryckt sitt missnöje över att turneringen ställs in för andra året i rad, medan herrarnas dito spelas.

”Smittar vi mer än killarna?" frågar man sig.

Även i övriga ishockeyvärlden har beslutet mötts av kritik. I USA har en namninsamling för att rädda mästerskapet fått över 51 000 underskrifter. Nu vädjar även det amerikanska hockeyförbundets vd, Pat Kelleher, till IIHF att tänka om.

Han medger att IIHF:s beslut fattats för att skydda spelarna från smitta men vill inte att mästerskapet ställs in.

Vi har begärt att de ska titta närmare på U18-VM specifikt för att se vad man kan göra för att åtminstone skjuta upp det och utforska möjligheterna med de länder som deltar, säger han.

Enligt nyhetsbyrån AP är den svenska säsongens schema anledningen till att mästerskapet inte bara sköts upp.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson valdes i höstas in i IIHF:s styrelse, men har inte velat uttala sig om mästerskapet.

"Jag är förvisso sedan i höstas nyinvald i IIHF:s styrelse, men har inte rollen som talesperson vid den här typen av beslut. Jag hänvisar därför till de uttalanden som gjorts från IIHF i pressmeddelanden och på hemsidan m.m." skriver han till DN.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.