Utebliven publikfest ger fotbollen miljonsmäll

Ett öde Friends arena leder till ett stort intäktsbortfall för SvFF. Arkivbild.
Ett öde Friends arena leder till ett stort intäktsbortfall för SvFF. Arkivbild.
FotbollTT

Ett folktomt Friends arena mot Frankrike slår hårt.

Svenska fotbollförbundet går miste om drygt 20 miljoner kronor netto i intäktsbortfall bara under den kommande landslagssamlingen.

Vi tittar och undersöker alla möjliga tänkbara alternativ för att minimera skadorna, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till TT.

Annons

Annons

Lördagen den 5 september ställs Sverige mot Frankrike i den första herrlandskampen (januariturnén undantaget) sedan november.

Men det blir inför ett öde Friends arena i Solna eftersom det alltjämt råder förbud mot allmänna sammankomster på fler än 50 personer.

För Svenska fotbollförbundet leder det till stora ekonomiska konsekvenser.

Intäktsbortfallet är jättestort. Ser vi till höstens matcher där vi möter världsnationer som Frankrike, Portugal och Kroatien så är det normalt fullsatt och utsålt på Friends. De första två matcherna som ligger i närtid, Frankrike och Portugal, är det ett intäktsbortfall på upp mot drygt 20 miljoner netto för de två matcherna, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till TT.

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har en stödfond som de nationella förbunden kan äska pengar från under de ansträngda förhållanden som råder under coronapandemin.

Vi tittar och undersöker alla möjliga tänkbara alternativ för att minimera skadorna. Intäktsbortfallet är en kännbar konsekvens av pandemin och viktig del i arbetet för minska skadan är också att vi försöker minimera våra egna kostnader. Pandemin som sådan påverkar oss väldigt mycket och det handlar om uteblivna intäkter upp mot 70-80 miljoner sett över hela året.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons