-
+

Utklassning av Liensberger i VM-slalomen

Katharina Liensberger jublar efter målgången i Cortina.
Katharina Liensberger jublar efter målgången i Cortina.
AlpintTT

Mikaela Shiffrin fick nöja sig med ett brons i stället för ett femte VM-guld i rad.

I stället tog österrikiskan Katharina Liensberger ett övertygande slalomguld i Cortina.

Sara Hector blev bästa svenska på 13:e plats.

Annons

Annons

Mikaela Shiffrin hade fyra raka VM-guld i slalom och hade inlett VM i Cortina d'Ampezzo med tre medaljer.

Allt annat än ett guld i paradgrenen slalom var därför på förhand svårt att föreställa sig. Men amerikanskans chans till ett femte slalomguld försvann redan i första åket.

I stället blev det ett nytt guld för Österrike och ett nytt för Katharina Liensberger, som tog guld i parallellen i tisdags och brons i storslalomen i torsdags.

Det här är det bästa som hänt mig. Jag har försökt allt och jobbat för den här slalomen. Att jag lyckas visa det på det här sättet, det går inte att sätta ord på, säger hon till österrikiska ORF.

"Otroligt att se"

Österrikiskan visade inga tecken på nervositet när hon kastade sig ut för att köra hem guldet, var snabbast även i andra åket och vann till slut med en sekund före slovakiskan Petra Vlhova och 1,98 före Shiffrin.

Mikaela Shiffrin, som var hela 1,30 sekunder efter redan inför det andra åket, är ändå nöjd med sitt VM-facit.

Det är fantastiskt att ha en medalj till. Jag hade nog aldrig trott att jag skulle kunna vinna fyra medaljer på samma VM om någon frågat för fem, tio år sedan. Eller ens det senaste året, säger Shiffrin till SVT.
Det här visar att nivån på damernas slalom gått upp de senaste åren. Det var rätt otroligt att se hur Katharina åkte i dag.

Annons

Annons

Uppåkning av Fermbäck

Tidsavstånden mellan åkarna var relativt små inför det andra åket. Både Emelie Wikström och Sara Hector hade exempelvis viss tätkänning, trots att de låg på tionde respektive femtonde plats.

Men i andra åket var det Elsa Fermbäck, 21:a efter första åket, som lyckades bäst av svenskorna.

Den 22-åriga VM-debutanten var sjunde snabbast i andra åket och var till slut inte långt efter de båda betydligt mer rutinerade lagkompisarna.

Till slut blev Sara Hector 13:e, Emelie Wikström 15:e och Elsa Fermbäck 16:e.

Jag är supernöjd. Jag lyckades få till ett bättre andraåk och ta vara på de fina förhållandena, säger Fermbäck till SVT.
Det betyder jättemycket.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss