A-
A+

Utmanar Texaslag med arabiska skyltar: "Woops"

En person bär ett armband med texten 'I Gud vår förtröstan'. Arkivbild.
En person bär ett armband med texten "I Gud vår förtröstan". Arkivbild.
USATT

I Texas måste skolor sätta upp skyltar med texten "In God we trust" om de doneras till skolorna. Nu vill en aktivist skänka hundratals skyltar med orden – skrivna på arabiska.

Annons

Annons

"In God we trust" – ungefär "Vi litar på Gud" – är USA:s officiella valspråk. Sedan i juni måste skyltar med meningen som donerats till skolor och lärosäten i Texas visas upp på en "iögonfallande plats" enligt delstatslagen.

Aktivisten Chaz Stevens, vars motto är att vända lagar han anser vara problematiska mot sig själva, planerar nu att donera hundratals skyltar – på bland annat arabiska – till Texas skolor .

"Lagen verkar förutsätta att skyltarna är skrivna på engelska. Woops", skriver han på insamlingssidan Gofoundme.

Initiativet hade i fredags nått 25 000 dollar, runt 265 000 kronor, i donationer.

Framtida konstverk kommer inte bara omfatta arabiska, utan även hindu, spanska, kinesiska och kanske afrikanska dialekter, säger Stevens till CNN.

Det är inte första gången Stevens retas med och utmanar republikanska beslutsfattare.

I våras skickade han in en begäran om att bibeln borde förbjudas i skolor i Florida, rapporterar The Washington Post. Detta sedan delstaten beslutat att förbjuda flera matematikböcker i enlighet med en ny lag som slog fast att läroböcker som innehöll "förbjudna ämnen" som sex, våld och diskussioner om rasism inte längre skulle få användas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.