A-
A+

Utspelet: "Ångrar att vi inte körde över dem"

Kristianstads tränare Mikael Gath. Arkivbild.
Kristianstads tränare Mikael Gath. Arkivbild.
IshockeyTT

Efterspelet kring det hockeyallsvenska mötet mellan Kristianstad och Tingsryd fortsätter.

Skåningarnas tränare Mikael Gath ångrar bara en sak:

Att vi inte körde över dem de sista 15 minuterna, säger han till C More.

Annons

Annons

Gath fick frågan hur han ser på att Tingsryd nu kräver omspel inför Kristianstads match mot Västervik på söndagen (2–1-seger för Västervik).

Ja, hur ser jag på det? Matchen är ju spelad, tyvärr kanske den inte blev spelad som vi önskade. Med den fakta jag har nu så hade vi inte spelat av de sista 15 minuterna på det sättet, sade han till C More.
Trots "mordförsöket", som de kallar det, så spelar de med fullt lag i dag 36 timmar senare. Och trots att det var ett "mordförsök" ställde de upp med fem man och sedan stod resten och filmade och skrattade i båset. Trots löften och lite snack från deras sida blåser de upp det här vidare. Det jag ångrar är att vi inte körde över dem de sista 15 minuterna, det är det enda jag ångrar.

"Inga obehag"

Grath anser att matchen borde spelats klart, precis som den gjorde.

Självklart, varför inte? Publiken är uttömd, jag pratade med Tingsrydsspelare, de hade inga obehag de jag pratade med, det var en handfull plus några till. Mina spelare utsattes för samma sak och de spelar 36 timmar senare.

Det var drygt fem minuter in i den tredje perioden i fredags, när Kristianstad ledde med 5–1 mot Tingsryd, som ett knallskott kastades in på isen och en kraftig smäll hördes. Domaren bröt matchen, skickade ut spelarna till omklädningsrummet och lite senare tömdes arenan på åskådare.

Annons

Annons

Hade krismöte

Matchen spelades sedan klart, mot Tingsryds vilja och när spelet väl återupptogs väntade spelarna bara ut tiden. Smålänningarnas tränare Fredrik Glader kallade det för ett mordförsök i C Mores sändning och Tingsryd har efteråt hört av sig till Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd där de kräver omspel.

Erik Ryman, hockeyallsvenskans sportchef, berättade för TT i lördags att ligan, förbund och säkerhet haft ett krismöte och han svarade följande på frågan varför matchen återupptogs – trots att Tingsryd inte ville spela klart:

Det formella, som domarna fullföljde, är att man ska sätta av en ny matchtid när säkerheten är säker. Hur den (matchen) slutspelades är olyckligt på det sättet. Men säkerhetsmässigt var det ett säkert evenemang.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs fel nämnd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.