A-
A+

Väder och återhämtning – svenska nycklar

Albin Ekdal ser ut att få vad han kallar för 'perfekt fotbollsväder' i Glasgow på tisdag.
Albin Ekdal ser ut att få vad han kallar för "perfekt fotbollsväder" i Glasgow på tisdag.
FotbollGlasgow, TT:s utsände

Sverige jagar en kvartsfinal.

Kanske kan svalare väder och en lång återhämtning ge lite hjälp på traven.

Det kommer väldigt lägligt, säger Emil Forsberg.

Annons

Annons

Janne Andersson pratade inför matchen mot Polen om den stora fördelen att spela åttondelsfinalen i Glasgow: maximalt med vila.

Förbundskaptenen fick också som han ville. 3–2-segern i onsdags gör att Sverige får fem hela dagar av träning och återhämtning innan det är dags att ta sig an Ukraina på Hampden Park den 29 juni.

Spelartruppen, de uppskattar det också.

Det är otroligt viktigt och kan vara en nyckel. Nu har vi tid att komma tillbaka och återhämta oss på rätt sätt. Vi kan sova mycket, äta mycket och det är viktigt, framför allt när det har varit så mycket matcher på kort tid, säger Forsberg.

"Bastu ibland"

För Sverige blev det tre matcher på tio dagar – alla i tryckande värme. Först var det den spanska kvällsvärmen i Sevilla och båda matcherna i S:t Petersburg präglades av en rysk värmesmocka. I matchen mot Polen inleddes spelet i 35 grader.

Man kände på planen att det var som en bastu ibland och det blir jobbigt i längden. Det kommer lägligt för oss med en längre paus så att vi kan ta hand om kropparna på bästa sätt, säger Forsberg.

TT: Hur sliten är du?

Det blir mycket spring. Men vad gör man inte för det här landslaget och den truppen vi har? Vi ger allt för varandra så det gör inte så mycket. Det är bara fantastiskt att vara här och då spelar det ingen roll, säger Forsberg.

Annons

Annons

Svalt i Glasgow

Emil Forsberg var inte den enda som var sliten.

Mittfältaren Albin Ekdal vittnade efter Polenmatchen att han var nära på att spy och svimma i värmen. Både han och mittfältskollegan Kristoffer Olsson har också pratat om att värmen kan spela in i Sveriges spel vars spel med boll har lämnat mer att önska – trots gruppsegern.

Jag tror definitivt värmen påverkar vårt spel och hur kropp och knopp fungerar. Det var extremt varmt i dag och det är klart att skallen blir påverkad, säger Ekdal efter matchen mot Polen.

Men det blir bättre – i alla fall om man gillar svalare väder. Glasgow bjuder i dagsläget på 17 grader och mulet väder.

Det är perfekt fotbollsväder, säger han.

Sverige–Ukraina spelas 20.00, skotsk tid på tisdag, och det väntas vara 20 grader vid avspark för att sedan gå ner till 17 grader. Så Ekdal verkar med andra ord ha tur med vädret.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!