A-
A+

Vägrade ta i hand: "Inte rätt"

Marta Kostiuk vägrade ta Victoria Azarenka i hand.
Marta Kostiuk vägrade ta Victoria Azarenka i hand.
TennisTT-AP-AFP

Ukrainskan Marta Kostiuk vägrade ta sin motspelare, belarusiskan Victoria Azarenka, i hand efter mötet i US Open. Hon menar att Azarenka inte tagit avstånd från invasionen av Ukraina.

Jag tycker helt enkelt inte att det är rätt sak att göra, säger Kostiuk.

Annons

Annons

Kriget i Ukraina har inte stoppat ryska och belarusiska spelare från att välkomnas till US Open. Men ukrainskan Marta Kostiuk visade sitt missnöje mot belarusiskan Victoria Azarenka efter duons möte i den tredje omgången.

Efter att Azarenka tagit hem matchen med 6–2, 6–3, vägrade Kostiuk att ta sin motståndare i hand, som man normalt gör efter en match. I stället lät hon bara sitt racket nudda Azarenkas.

Jag tycker helt enkelt inte att det är rätt sak att göra (skaka hand) under omständigheterna, sade Kostiuk efter matchen.

I förra veckan togs Azarenkas namn bort från en uppvisningsturnering till stöd för Ukraina. Detta efter att Kostiuk vägrat delta om Azarenka var närvarande då hon menar att Azarenka inte fördömt invasionen av Ukraina.

Hon har aldrig kommit fram till mig och sagt vad hon tycker om kriget.

Belarus är nära allierat med Ryssland och tillät grannlandet att använda sig av belarusiskt territorium för att attackera Ukraina.

Azarenka verkar dock inte vara speciellt störd av Kostiuks vägran att ta i hand efter matchen.

Hur jag kände? Det är inte det viktigaste i världen just nu, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.