Vägvisare Lundkvist bakom ny Luleåseger

Luleås backtalang Nils Lundkvist gjorde tre SHL-mål på två dagar under den här helgen. Arkivbild.
Luleås backtalang Nils Lundkvist gjorde tre SHL-mål på två dagar under den här helgen. Arkivbild.
IshockeyTT

Två mål på de 13 första omgångarna.

Sedan tre fullträffar på en helg.

Riktigt skönt. Nu studsar det stolpe in, säger Nils Lundkvist efter Luleås bortaseger mot Färjestad med 4–1.

Annons

Annons

Nils Lundkvist fick en klapp på axeln under segerintervjun av Färjestads nummer 27 och enda målskytt Oskar Bäck. Den var Luleås 27:a väl värd.

Under lite mer än ett dygn har den 20-åriga backen visat att han trivs lika bra på isen nu som under succésäsongen 2019-2020.

Han satte 1–0 i segermatchen mot Linköping i lördags och var ”dubbelt så bra” mot Färjestad: först 1–0 när pucken gick så sakta över mållinjen att Färjestads målvakt Arvid Holm han flytta undan benskyddet och sedan matchavgörande 3–1 i krysset.

Kul att göra mål. Det har varit lite frustrerande. Jag har haft bra lägen men det har studsat lite stolpe ut. Skönt att de trillar in, säger jättetalangen.

Båda målen kom i powerplay, där Lundkvist får gott om speltid.

Jag har stått där uppe på blå (linjen) hela säsongen. Jag får väl hoppas på fortsatt förtroende, säger han.

”Ett signum”

Luleå imponerade stort mot Färjestad, särskilt när laget försvarade ledningen – Isac Brännström jobbade in 2–1 efter Bäcks kvittering – i tredje perioden.

I stället för att backa hem satte gästerna Karlstadslaget under hård press och när chansen kom i numerärt överläge avgjorde Lundkvist matchen.

När vi har varit i ledning tidigare har vi blivit lite ängsliga. Vi har slutat spela och hoppats vinna. Nu tar vi det i egna händer, säger han.

Segern mot Färjestad innebär att Luleå hittills har tagit full pott på sin bortaturné som avslutas med den tredje matchen på fyra dagar mot HV71 i Jönköping på tisdag.

Lundkvist tror på en ljus Luleåsäsong i coronamörkret.

Vi är inte nöjda med det vi presterade de första 13 omgångarna men det här är ett rejält steg framåt. Vi spelade av matchen mot Linköping på ett fantastiskt bra sätt och det här (mot Färjestad) var ett signum på hur bra vi kan vara. Fortsätter vi så här blir vi svårslagna, säger han.

Annons

Annons

”Svårt att möta”

Färjestad var egentligen bara nära Luleå under delar av andra perioden.

Det är svårt att möta ett Luleå i ledning. Vi har en god chans att ta oss in i matchen, men totalt sett är de mer intensiva än oss, säger tränaren Johan Pennerborn till C More.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons