A-
A+

Vändningen: Strandvallen kan godkännas i Europa

Mjällbys hemmaarena Strandvallen är ännu inte godkänd för Europaspel. Arkivbild.
Mjällbys hemmaarena Strandvallen är ännu inte godkänd för Europaspel. Arkivbild.
FotbollTT

Mjällby kan få spela minst en Europamatch på Strandvallen om laget vinner svenska cupen och tar sig till Europa Conference League.

Trots att arenan ännu inte är godkänd.

Det finns öppningar för det, säger klubbchefen Jacob Lennartsson.

Annons

På torsdag spelas en historisk cupfinal i fotboll mellan Mjällby AIF och BK Häcken på Strandvallen i Hällevik.

Om Mjällby vinner är de inte bara cupmästare för första gången, de är även klara för kvalet till Conference League, Europas tredje största klubblagsturnering, senare i år. Tidigare har Aftonbladet rapporterat att om Mjällby blir klara för spel i Europa får de inte spela på Strandvallen eftersom arenan inte är godkänd för Europaspel. Men nu kommer andra besked.

Det finns öppningar för att vi kanske kan få spela en cupmatch på Strandvallen, säger klubbchefen Jacob Lennartsson till TT.

Samråd med kommunen

Han säger att det bland annat handlar om att samråda med kommunen för att göra ett eventuellt Europaspel på Strandvallen möjligt. Som det ser ut i nuläget är det annars Eleda stadion i Malmö som kommer att bli spelplats för Europa Conference League-matcherna.

Vi vet att vi får spela på andra arenor och om det passar Malmös schema så spelar vi där. Malmö är vårt första alternativ.

Listerlaget från lilla Hällevik har på vägen mot finalen slagit ut Kalmar i kvartsfinal och Hammarby i semifinal, och nu står man här och kan skriva historia.

Att spela en cupfinal är en bragd i sig. Och att ens nämna Mjällby i ett sammanhang som Europaspel, det är en annan nivå i det, säger Jacob Lennartsson.

"En speciell känsla"

När Mjällby tar emot de regerande svenska mästarna Häcken i cupfinalen är det något extra, säger klubbchefen.

Det är en speciell känsla. Vi har spelat många folktäta matcher här men detta går över det. En stor match i klubbens historia och även här i närområdet. Så det finns en större förväntan än vanligt.

Inte minst när matchen spelas på Listerlandet.

Det hade varit stort att spela på Bravida arena (Häckens hemmaarena) men man känner ju verkligen att det här är något som rör Mjällby när vi får spela i Hällevik. Sedan känns det som att Häcken har varit odödliga på hemmaplan men på bortaplan kan vi nog rå på dem.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.