A-
A+

Vänersborg krossade AIK: "Fantastiskt"

Vänersborg slog AIK i bandyns elitserie. Arkivbild.
Vänersborg slog AIK i bandyns elitserie. Arkivbild.
BandyTT

Vänersborgs bandyherrar körde över fjolårets SM-finalist AIK. 7–2 i halvtid blev till slut 9–5 på hemmaisen.

Annons

Annons

Vänersborg avgjorde elitseriemötet under 20 glödheta minuter i slutet av första halvlek. Fem raka mål för västgötarna innebar hela 7–2 halvvägs in i matchen.

Jag tycker att vi offensivt spelar fantastiskt i första halvlek, säger Vänersborgs tränare Ari Holopainen till Sportbladet Play.

Hans son, Niklas Holopainen, sköt sitt tredje mål för kvällen strax före paus och bidrog starkt till den tunga skalpen. Två sköna poäng för Vänersborg, som på torsdagen riskerar att fråntas tvåpoängaren från premiären mot Sirius då man hade för många seniorspelare på bänken.

AIK-tränaren Håkan Pettersson hade även han sonen (Erik Pettersson, två mål) som sitt vassaste anfallsvapen. Men det räckte inte långt när det samtidigt var svängdörrar bakåt.

Vi måste ju gå igenom att vi inte får släppa in så här många mål, så enkelt är det. Det måste vara bättre försvarsspel, säger Håkan Pettersson till Sportbladet Play.

I Vetlanda blev det en klar bortaseger för Villa Lidköping. De regerande svenska mästarna vann med 8–2 och Christoffer Edlund – fostrad i just Vetlanda – gjorde tre av målen.

Sandviken-Bollnäs slutade 6–6 efter att hemmalaget tappat en 3–0-ledning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.