A-
A+

Vann Tour-etappen - efter dopningsrazzian

Matej Mohoric firar med en provokativ gest.
Matej Mohoric firar med en provokativ gest.
CykelTT-Reuters

Matej Mohoric vann den 19:e etappen av Tour de France – två dagar efter att fransk polis utfört en dopningsrazzia mot slovenens stall Bahrain Victorious.

Annons

Annons

Han firade genom att sätta ett finger över munnen när han passerade mållinjen. Mohoric menar att budskapet var att folk inte ska dra förhastade slutsatser.

Han säger att polisrazzian var väldigt upprörande, men att den kommer visa att de är oskyldiga.

Om någon måste gå igenom mina grejer och min telefon, så ja, om det visar att jag är oskyldig så är det för det bästa, säger han och fortsätter:
Det kändes konstigt att bli förhörd, men sedan tänkte jag på det i ett större perspektiv. Det här är egentligen bra för sporten, att vara transparent, med tanke på de stora problemen som funnits (med dopning) förr.

Nu vill 26-åringen fokusera på tävlingen.

Vi är fast beslutna att visa att vi inte har något att dölja. Vi är här för att fokusera på en cykeltävling och visa att vi är det bästa laget i världen, säger han.

Fransk polis har startat en förundersökning mot Bahrain Victorious, meddelade åklagarkontoret i Marseille under torsdagen. Utredningen gäller "köp, transport, innehav och import av förbjudna substanser eller förbjudna metoder för idrottare att använda utan medicinsk anledning".

Mohoric landsman Tadej Pogacar är totalledare i Tour de France inför den avslutande helgen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!