A-
A+

Vapenansvarig på "Rust" säger sig vara förtalad

Inspelningsplatsen för filmen 'Rust'. Arkivbild.
Inspelningsplatsen för filmen "Rust". Arkivbild.
FilmTT

Den vapenansvarige på filminspelningen av "Rust", där skådespelaren Alec Baldwin av misstag sköt ihjäl fotografen Halyna Hutchins, talar nu ut för första gången, skriver Sky News.

Annons

Annons

Via sin advokat framför den 24-åriga Hannah Gutierrez-Reed att hennes roll i händelsen har framställts på ett felaktigt sätt, och att hon har blivit förtalad.

"Säkerheten är Hannahs första prioritet på inspelningsplatsen. Och den hade inte äventyrats om skarp ammunition inte hade tagits dit. Hannah har ingen aning om varifrån den kommer", lyder uttalandet från advokaten.

Där hävdas också att varken Hannah eller den rekvisitaansvarige såg någon skjuta skarpt med de vapen som användes – och att hon heller aldrig hade tillåtit det.

"Vapnen låstes in varje kväll och vid lunch och det finns ingen chans att ett enda av dem inte redovisades, eller att något av dem avfyrades av medlemmar i teamet".

Gutierrez-Reed har tidigare uppgett att hon kontrollerade de lösa kulorna på morgonen. Vid lunch låstes vapnen in i ett kassaskåp i en bil. Ammunitionen lämnades dock osäkrad och det fanns också ytterligare ammunition i bilen. Gutierrez-Reed fick vapnet överräckt till sig av en rekvisitaansvarig, gav det till regiassistenten som sedan räckte Baldwin vapnet. Assistenten hade 2019 fått sparken från en filminspelning efter att ha slarvat med säkerheten.

Polisen har nu beslagtagit vapnen, hölster, närmare 500 ammunitionshylsor och klädesplagg i undersökningen.

Hannah Gutierrez Reed uttrycker också sin sorg över händelserna och skickar sina "djupaste kondoleanser" till Hutchins familj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.