A-
A+

Vårdchefer i Eskilstuna får behålla jobbet

Vaccin mot covid-19 från Pfizer-Biontech. Arkivbild.
Vaccin mot covid-19 från Pfizer-Biontech. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Fyra vårdchefer i Eskilstuna kommun som lät anhöriga gå före i vaccinationskön får behålla jobbet, rapporterar SVT.

Annons

Annons

Det var efter ett avslöjande i SVT som fyra vårdchefer inom vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna stängdes av och granskats för eventuella övertramp under två veckor. När nu utredningen är klar meddelar kommunen att alla fyra chefer gjort fel – men de får behålla jobbet på grund av den tidspress som vaccinationen skett under.

Cheferna kommer nu gå tillbaka till sina tjänster, skriver kommunen i ett pressmeddelande. "Efter att tagit del i utredningen har vi beslutat att häva avstängningen för de berörda cheferna", skriver Johan Lindström, chef för vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna, i pressmeddelandet.

Enligt utredningen tillät cheferna att deras anhöriga vaccinerades när de hade "uttömt" alla möjligheter att vaccinera de prioriterade grupperna.

De vaccin mot covid-19 som för nuvarande används måste förvaras i mycket låga temperaturer och ges till patienter inom endast ett några timmar efter att de gjorts redo för användning.

Trots detta var chefernas beslut ett övertramp, skriver Lindström: "När de upplevde att alla möjligheter varit uttömda tog de beslutet att föreslå vaccinering av sina anhöriga. Det beslutet borde de inte tagit."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss