A-
A+

"Världens vackraste pojke" kan vinna filmpris

'Världens vackraste pojke' handlar om Björn Andrésen, som fick en roll i filmen 'Döden i Venedig' som ung. På bilden syns regissören Visconti och Björn Andrésen under inspelningen. Pressbild.
"Världens vackraste pojke" handlar om Björn Andrésen, som fick en roll i filmen "Döden i Venedig" som ung. På bilden syns regissören Visconti och Björn Andrésen under inspelningen. Pressbild.
FilmTT

Annons

Annons

Dokumentären "Världens vackraste pojke" i regi av Kristina Lindström och Kristian Petri är nominerad till European Film Awards i kategorin bästa europeiska dokumentär.

Dessutom kan den animerade barnfilmen "Apstjärnan" i regi av Linda Hambäck vinna pris i kategorin bästa europeiska animerade långfilm.

Sedan tidigare är det känt att Ninja Thyberg och hennes "Pleasure" har chans att tilldelas kritikerpriset Prix Fipresci, som delas ut till en långfilmsdebuterande regissör.

Dessutom är de svenska samproduktionerna "Lamm" i regi av Eskil Vogt , "Flykt" i regi av Jonas Poher Rasmussen och "Världens värsta människa" i regi av Joachim Trier nominerade i flera kategorier.

Bland övriga nominerade märks Anthony Hopkins för rollen i "The father" samt Carey Mulligan för sin roll i "Promising young woman".

European Film Awards äger rum den 11 december i Berlin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.