A-
A+

Världsboknatten firar tio år med Ishiguro

Kazuo Ishiguro är en av dem som firar årets Världsboknatt. Arkivbild.
Kazuo Ishiguro är en av dem som firar årets Världsboknatt. Arkivbild.
LitteraturTT

Annons

Annons

Världsboknatten firar sitt tioårsjubileum den 23 april, med en strömmad sändning som leds av komikern och författaren Sandi Toksvig. Hon får besök av bland andra Nobelpristagaren i litteratur, Kazuo Isihiguro, skriver Sky News.

Strömningen sker i samarbete med The British Library, och årets tema är "Böcker som får dig att le", med anledning av det senaste årets kris.

I år är det kampanjens tioårsjubileum och det känns viktigare än någonsin att fira läsandets kraft att inspirera, underhålla och utmana. Vi kan alla behöva komma undan verkligheten lite och därför är årets tema så perfekt, säger Toksvig.

I år har välgörenhetsorganisationen bakom initiativet, The Reading Agency, gjort en novellsamling med författare som Mark Watson, Jenny Eclair, Richard Madeley och Helen Lederer. 3 000 exemplar av boken ska delas ut och den kan också laddas hem gratis på Världsboknatten.

Kampanjen Världsboknatten startade i Storbritannien och hålls samma dag som Världsbokdagen, som instiftades av Unesco, för att uppmärksamma boken och upphovsrätten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!