A-
A+

Världsettan sågar Wimbledon: "Galet"

Novak Djokovic är kritisk mot att Wimbledon stoppar ryska och belarusiska spelare i årets turnering.
Novak Djokovic är kritisk mot att Wimbledon stoppar ryska och belarusiska spelare i årets turnering.
TennisTT-AFP

Tennisens världsetta Novak Djokovic sågar Wimbledons beslut att stoppa ryska och belarusiska spelare från årets turnering.

Jag tycker det är galet, säger serben.

Annons

Annons

Både herrarnas och damernas spelarorganisation ATP respektive WTA har kritiserat Wimbledons beslut tidigare på onsdagen att stoppa ryska och belarusiska spelare från årets turnering på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Nu ställer sig också världsettan Novak Djokovic bland kritikerna. Han säger att han är emot kriget, men att det är orättvist att stoppa enskilda spelare.

Jag kommer alltid att fördöma krig, jag stödjer det aldrig eftersom jag själv är ett krigsbarn. Jag vet hur mycket känslomässigt trauma det innebär. Vi vet alla vad som hände i Serbien 1999 och på Balkan har vi haft många krig.
Men jag kan inte stödja Wimbledons beslut, jag tycker det är galet. Tennisspelarna och idrottarna har ingenting att göra med det. När politik blandas ihop med sport så blir resultatet inte bra, säger Djokovic sedan han besegrat Laslo Djere i den andra omgången av Belgrads ATP-turnering.

Den 20-faldige grand slam-vinnaren gör bara sin tredje turnering för året sedan han i januari nekats att delta i Australian Open och deporterats efter att ha brutit mot landets covid 19-regler.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.