A-
A+

Världsettan vann efter ovädret

Ash Barty, Australien, vinkar till publiken efter sin seger i andra omgången av US Open.
Ash Barty, Australien, vinkar till publiken efter sin seger i andra omgången av US Open.
TennisTT-AFP-Reuters

Världsettan Ash Barty stormade fram till tredje omgången av US Open-tennisen – dagen efter att ovädret Ida orsakat översvämningar i New York.

Barty besegrade danskan Clara Tauson med 6–1, 7–5.

Annons

Annons

Efter det kaotiska väderläget i onsdags sken solen från en klarblå himmel, om än under blåsiga förhållanden, när US Open återupptogs.

Det var värre i onsdags när till och med Louis Armstrong Stadium, en av de två huvudbanorna med tak, till slut blev ospelbar då regnvattnet tog sig igenom.

Barty, den 25-åriga australiskan, vann enkelt det första setet med 6–1 men den danska tonåringen reste sig i andra set som blev jämnt, men där Barty vann med 7–5.

Australiskan har tagit hem fem titlar hittills i år, däribland Wimbledon.

Elfteseedade schweiziskan Belinda Bencic, som blev olympisk mästare i Tokyo, besegrade Martina Trevisan, Italien, med 6–3, 6–1 i vindpinande förhållanden.

Det var lite svårt, men efter gårdagens dåliga väder klagar jag inte. Tack till alla som har kommit hit, jag vet att det inte var enkelt, säger Bencic i en stadionintervju apropå att tunnelbanan stängdes ned och många vägar fortfarande var ofarbara på torsdagsmorgonen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!