A-
A+

Världsstjärnan bad om selfie med Zlatan

Zlatan Ibrahimovic som Antivirus i 'Asterix & Obelix: I drakens rike'. Pressbild.
Zlatan Ibrahimovic som Antivirus i "Asterix & Obelix: I drakens rike". Pressbild.
FilmTT

När världsstjärnan och Oscarsvinnaren Marion Cotillard träffade Zlatan Ibrahimovic förvandlades hon till ett fnittrande fan.

Jag var tvungen att be om en selfie, säger hon till TT och rodnar.

Annons

Annons

Marion Cotillard var så imponerad av Zlatan att hon var tvungen att ta en selfie tillsammans med den svenske fotbollsstjärnan. Arkivbild.
Marion Cotillard var så imponerad av Zlatan att hon var tvungen att ta en selfie tillsammans med den svenske fotbollsstjärnan. Arkivbild.
Zlatan får beröm som skådespelare – men några priser lär han inte vinna för sin prestation, om man ska tro Marion Cotillard. Arkivbild.
Zlatan får beröm som skådespelare – men några priser lär han inte vinna för sin prestation, om man ska tro Marion Cotillard. Arkivbild.

De två har roller i den nya Asterix-filmen, som regisserats av Guillaume Canet. Denne har inga problem med att motivera varför han valde den svenska stjärnan.

Jag ville ha någon som ser ut som och uppför sig som en gladiator. Vem kunde passa bättre än Zlatan?

”Asterix & Obelix: I drakens rike” är den femte spelfilmen om de två gallerna och deras ständiga kamp mot de invaderande romarna. Asterix spelas denna gång av Canet själv och Obelix av Gilles Lelouche. Marion Cotillard gör rollen som drottning Kleopatra – och Zlatan spelar Antivirus, en av Caesars livvakter.

Linkar av slagfältet

Han är med i två scener – i den första virvlar han runt och slår ner en samling fiender, i den andra får han driva med sin egen image, när han får ont i benet samtidigt som han ska storma fiendens trupper och måste linka av slagfältet.

Guillaume Canet säger att han tidigt tänkte på Zlatan för rollen som Antivirus, men att han inte visste hur han skulle få tag i honom. Till sist lyckades han, de talades vid i telefon och fotbollsikonen var klart intresserad.

Men två dagar före inspelningen skadade han sig och det kändes osäkert om han skulle kunna komma. Läkarna var emot det, men det struntade han i, berättar Marion Cotillard.

Både Cotillard och Canet (som för övrigt är gifta i verkligheten) kan inte nog betona hur ödmjuk och trevlig Zlatan var under inspelningen.

Han gick aldrig till sin trailer i pauserna, han var hela tiden på plats, han var oerhört intresserad av hur det är att göra film, han ville lära sig, säger Marion Cotillard.

Annons

Annons

Zlatan på röda mattan

För några dagar sedan var det galapremiär här i Paris, och en mängd franska kändisar gick på röda mattan. Det gjorde även Zlatan.

Det var mängder med skådespelare, men den ende som folk brydde sig om var Zlatan. Alla undrade var han var, alla ville ta bilder, konstaterar Marion Cotillard.

Cotillard och Canet säger att det är uppenbart att den image Zlatan har som stort ego är en roll, att det är något han har spelat i många år. Och i filmen får han i sina scener verkligen driva med det – "ni vill ha Antivirus, jag ska ger Antivirus", ropar han innan han rusar mot fienden.

Han var utmärkt som skådespelare, han tog regi mycket bra, säger Canet.

Men om detta är starten på en ny karriär för Zlatan Ibrahimovic, det är nog tveksamt. När TT frågar Marion Cotillard om svensken är redo för att bi nominerad till en César (Frankrikes motsvarighet till Guldbaggen), ler hon och säger:

Kanske inte än.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.