A-
A+

Varmare väder väntas i veckan

Det blir uppemot 20 grader i södra Sverige under nästa vecka. Arkivbild.
Det blir uppemot 20 grader i södra Sverige under nästa vecka. Arkivbild.
VäderTT

Efter en regnig augustimånad ser vädret ut att kunna bli torrare i september. Till veckan väntas varmare väder främst i södra Sverige.

Annons

Annons

Det kommer så småningom in lite varmare luft. Man kanske inte märker av det så mycket i början av veckan, men i mitten av nästa vecka ser det ut att bli högre temperaturer. Men det är främst södra halvan av landet som det berör, säger Lars Knutsson, meteorolog på SMHI.

Temperaturerna kan komma upp till omkring 20 grader, enligt SMHI:s prognos.

I norr har vi ett högtryck som dominerar just nu, men det blir ostadigare med regn och skurar som passerar. Det blir lite tudelat i landet, med lägre temperaturer i norr och varmare i söder, säger Lars Knutsson.

TT: Kan september bli en mindre regnig månad än augusti?

Det kan komma lite regn men inga stora mängder. Augusti var ovanligt regnigt, framför allt i mellersta delen av landet. Det var mer nederbörd än normalt i hela landet med områden i Gävletrakten och Dalarna som stack ut.

TT: Är det här sista chansen till att se temperaturer över 20 grader?

Nej, det kan bli varmare också senare i september. Fram till fredag ser det ut som att det blir hyfsat varmt, men det beror också på molnigheten. Om inte solen tittar fram kan vi inte räkna med högre temperaturer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!