A-
A+

Väskor förbjuds på alla större evenemang

Beslutet om att införa ett väskförbud på alla större evenemang hänger ihop med terrorhotnivån, enligt polisen. Arkivbild.
Beslutet om att införa ett väskförbud på alla större evenemang hänger ihop med terrorhotnivån, enligt polisen. Arkivbild.
SamhälleTT

Polisen inför ett väskförbud på alla större evenemang i Sverige.

"Villkoret kommer börja gälla successivt och omfatta alla framtida beslut om tillstånd för evenemang", skriver polisen på sin sajt.

Tidigare på onsdagen uppgav polisen att förbudet gällde sportevenemang men vid lunchtid framgick att det gäller även konserter och festivaler.

Det har blivit en miss i kommunikationer när det gäller vilka som omfattas av det här. Det gäller alla större evenemang inklusive konserter och festivaler, säger Anna Engelbert på Polisens nationella mediecenter till TT.

Beslutet uppges hänga ihop med att terrorhotnivån höjts från en trea till en fyra – en ändring som skedde i augusti.

Det är utifrån rådande säkerhetsläge som vi har bedömt att införa väskförbud på alla större idrottsevenemang från och med i dag. Det är kopplat till att terrorhotnivån ligger på en fyra, säger Buster Mirow, pressekreterare på nationellt mediecenter hos polisen, till TT.

Men om det har kommit någon ny information från Säkerhetspolisen, Säpo, som gör att polisen har fattat beslut att förbjuda väskor vill Säpo inte uppge.

Vi går inte in närmare på vad vi delar för information mellan varandra. Men terrorhotnivån ligger fortsatt på en fyra på den femgradiga skalan, det har inte förändrats, säger Adam Isaksson Samara, presstalesperson på Säpo till TT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.