A-
A+

Växjö klart för SM-final: "Grymt härligt"

Växjö jublar över ett av sina mål, mot Örebro, som tog laget till SM-final.
Växjö jublar över ett av sina mål, mot Örebro, som tog laget till SM-final.
IshockeyTT

När avgörandets stund var inne såg seriesegrande Växjö ut att gå på knock.

Örebro kom igen och skapade dramatik, men smålänningarna höll undan till 3–1-seger i den femte och avgörande semifinalen.

Grymt härligt att gå till final med den här gruppen, säger Richard Gynge som gjorde Växjös första mål i matchen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Ett gäng Växjösupportrar på restaurangplats gav matchinledningen en inramning som påminde om tiden före pandemin. Efter några minuters spel tömde pandemilagen restaurangplatserna, men Växjöspelarna såg ut bära med sig den energi de fick av fansens kortvariga men intensiva närvaro.

Man är inte alls van vid att höra fansen sjunga numera, väldigt kul, säger Växjös lagkapten Erik Josefsson om de inledande minuternas inramning.

Växjö rivstartade

Knappt fem minuter in i matchen styrde Richard Gynge lagkamraten Emil Petterssons precisa passning in i mål och Växjö in på finalspåret. Brendan Gaunce avrundade sedan inledningsperioden genom att förvalta friläget mot Örebros målvakt Jhonas Enroth på bästa sätt – 2–0 och Växjö till synes med ena benet i finalen.

Hela laget började matchen strålande, säger Richard Gynge.
Vi hade bestämt oss för att vinna och ta finalplatsen, säger Erik Josefsson.

Örebro sökte febrilt efter en individuell prestation eller möjligen ett Växjömisstag som skulle kunna ta gästerna tillbaka in i matchen. Drygt sju minuter före den tredje periodens slutsignal skickade backen Kristian Näkyvä iväg pucken som gav Örebro en reducering samt bäddade för en högdramatisk avslutning på kvällen.

Annons

Annons

Gynge hyllar Örebro

I ett sista försök att kvittera plockade Örebro ut sin målvakt Jhonas Enroth. Men Brendan Gaunce släckte närkingarnas finaldröm genom att sätta en puck i tom kasse.

Örebro har spelat grymt bra i den här semifinalserien, en eloge till dem, säger Richard Gynge.

Finalen blir Växjös tredje inom loppet av sju säsonger.

Jättekul. Vi har kämpat under en hel säsong och är nu ett av två lag i final medan de andra gått på semester, säger Erik Josefsson.

Hittills har Växjö aldrig förlorat en SM-finalserie. Duellen mot finaldebuterande Rögle avgörs i bäst av sju matcher med start i Växjö redan på lördag eftermiddag.

Två väldigt bra lag, kul att ettan och tvåan i serien möts i final. Det kommer att bli tajt, men vi ska spela vårt spel, säger Richard Gynge.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?