A-
A+

Växjö seriesegrare – och Brynäs kris värre

Växjö slutar etta i SHL. Arkivbild.
Växjö slutar etta i SHL. Arkivbild.
IshockeyTT

Växjö säkrade seriesegern i SHL tack vare 5–1 borta mot Brynäs.

Gävlelaget missar samtidigt slutspel och inte nog med det – risken är stor att Brynäs måste kvala för att hänga kvar i högsta serien.

Annons

Annons

Tyvärr så märktes det ganska tidigt från start att vi inte riktigt var inne i det, det syntes att vi inte har fått vara tillsammans ett tag, säger Brynästränaren Peter Andersson till C More.

Brynäs har fått matcher uppskjutna på grund av coronafall i truppen och i första matchen på elva dagar var motståndet inte heller det enklaste. Efter Växjös 1–0-mål i första perioden, lite turligt via skridskon på Brendan Gaunce, fick gästerna ordentlig fart på målproduktionen efter pausen.

"Något vi siktat på"

Robert Rosén ökade på till 2–0 redan efter 53 sekunder, Hardy Häman Aktell skickade in trean lite senare och i mitten av perioden drog Joel Persson in 4–0 i krysset.

Matchen var avgjord redan då och det spelade mindre roll att Adam Pettersson i slutperioden reducerade för Brynäs innan Christian Folin satte 5–1 i tom kasse.

Växjö passerar Rögle i toppen, har nu 99 poäng och seriesegern är därmed säkrad trots att smålänningarna har två matcher kvar. Rögle, 98 poäng, har redan spelat klart i grundserien och slutar tvåa.

Skönt att säkra den (seriesegern), säger Joel Persson till C More.
Det är någonting vi såklart har siktat på, framför allt nu efter jul.

Annons

Annons

Behöver fyra poäng

Anrika Brynäs har i och med förlusten inte längre chansen att nå slutspel. Gästrikarna kan nog leva med det, värre är att laget ligger kvar på platsen som nästjumbo. Om inte Brynäs tar minst fyra poäng på sina återstående matcher (Färjestad hemma redan på torsdagen och Oskarshamn borta på lördag) tvingas laget kvala mot HV71 för att hänga kvar i SHL.

Det ska bli skönt med match direkt för oss, säger Peter Andersson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!