A-
A+

Vegas: Lehner kan snart vara tillbaka

Vegas målvakt Robin Lehner inför matchen mot Washington i onsdags.
Vegas målvakt Robin Lehner inför matchen mot Washington i onsdags.
IshockeyTT

Är NHL-målvakten Robin Lehners säsong över eller inte? Klubben hoppas att svensken är redo för spel redan på söndag, trots tidigare uppgifter om att han ska opereras.

Annons

Annons

För andra dagen i rad dök svensken inte upp på Vegas träning under lördagen, men klubben säger i ett uttalande att de ändå hoppas att han är redo att spela söndagens match mot San Jose, rapporterar nhl.com.

Det går tvärtemot rapporter från i fredags, då flera medier skrev att Lehner ska genomgå en knäoperation som sätter stopp för spel resten av säsongen, något som förnekas av tränaren Peter DeBoer. Lehners frånvaro beror i stället på att han har behövt återhämtning, enligt klubben.

När jag har pratat med Robin och alla inblandade har det inte framkommit något fysiskt som gör att han inte kan prestera, säger DeBoer.
Det har inte funnits några varningsflaggor. Ingen är på topp efter 82 matcher, tillägger han.

Lehner ådrog sig enligt klubben en underkroppsskada i matchen mot Philadelphia den 8 mars och missade tolv matcher. Han återkom den 3 april, men avbröt i onsdags matchen mot Washington redan i första perioden.

Vegas jagar en slutspelsplats och ligger två poäng efter Dallas i kampen om att knipa ett wild card i den västra konferensen. Både lagen har fyra grundseriematcher kvar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.