A-
A+

Venedigfestival med fokus på "Blonde"

Ana de Armas spelar Marilyn Monroe i den kommande storfilmen 'Blonde'. Arkivbild.
Ana de Armas spelar Marilyn Monroe i den kommande storfilmen "Blonde". Arkivbild.
FilmTT

De internationella stjärnorna står i kö för att gå på Venedigfestivalens röda matta. Men det är en film med en hittills relativt okänd skådespelare som kommer att dra till sig mest uppmärksamhet: ”Blonde” med Ana de Armas.

Annons

Annons

Den tre timmar långa filmen om Marilyn Monroe, baserad på Joyce Carol Oates tegelstensroman från 1999, handlar om en av det senaste århundradets mest ikoniska personer. Andrew Dominik har regisserat den tre timmar långa filmen, och den kubanska skådespelaren Ana de Armas gör huvudrollen. Hon fick ett litet genombrott med rollen som agent i ”No time to die” och har efter det kunnat ses i thrillern ”Deep water”.

”Blonde” visas under festivalens sista dagar, och dessförinnan erbjuds ett rikt smörgåsbord av åtminstone på pappret högintressanta filmer och tv-serier, bland dem Noah Baumbachs "White noise" och "The master gardener" av Paul Schrader.

Det skandinaviska deltagandet då? Danmark bidrar med avsnitt ur två kommande tv-serier: Lars von Triers ”Riket: Exodus” och Nikolaj Winding Refns ”Copenhagen cowboy”. Sverige har i år bara fått med en film i Kritikerveckan, Isabella Carbonells mörka drama ”Dogborn” med rapparen Silvana Imam i huvudrollen.

Årets Venedigfestival börjar den 31 augusti och avslutas den 10 september.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.