A-
A+

Verstappen vill förstöra kompisens hemmafest

Red Bull-förarna Max Verstappen (till höger) och Sergio Pérez. Arkivbild.
Red Bull-förarna Max Verstappen (till höger) och Sergio Pérez. Arkivbild.
Formel 1TT

Sergio "Checo" Pérez är omåttligt populär i hemlandet. Nu är F1-stjärnan där, för att vinna Mexikos GP för första gången.

Kan inte Max Verstappen – hans stallkamrat i Red Bull och redan klar världsmästare – vara hygglig och hjälpa sin polare?

Knappast.

Annons

Annons

Max Verstappen tog säsongens 13:e seger i Austin, Texas. Ingen har vunnit 14 lopp under en och samma säsong.
Max Verstappen tog säsongens 13:e seger i Austin, Texas. Ingen har vunnit 14 lopp under en och samma säsong.

Mycket vill gärna ha mer och Verstappen har ett fullgott skäl att göra som han brukar den här säsongen.

Vinna race.

Lyckas han på söndag kväll är han ensam i F1-historien om att vinna 14 lopp under en och samma säsong. Inför den tredje sista deltävlingen delar nederländaren rekordet på 13 segrar med tyskarna Michael Schumacher och Sebastian Vettel.

Vill inte ha hjälp

Sergio Pérez förväntar sig inte att Verstappen lyfter ett finger sig för att mexikanerna ska få fira sin landsman. Och inte vill han ha någon hjälp heller. Ska ha vinna, ska han göra det för att han är snabbast.

Jag vill inte få någonting. Jag har uppnått allt utan hjälp i så många år. Det här är mitt jobb. Jag vill göra ett perfekt lopp i helgen och gå för segern, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.
När allt kommer omkring vill alla vinna. Det är som det ska vara och det är helt normalt.

Red Bull har dominerat F1-cirkusen fullständigt den här säsongen, såväl sportsligt som när det kommit till att få rubriker för vad som pågått bakom kulisserna. Stallet har brutit mot diverse regler, utretts och vilka de slutliga konsekvenserna blir återstår att se.

Dessutom dog Dieter Mateschitz, stallets grundare och delägare, i lördags, bara dygnet innan Verstappen vann i Texas och säkrade VM-titeln.

Annons

Annons

Betalar tillbaka?

Pérez vann i Monaco och Singapore och ligger trea i sammandraget. Förra året bäddade han för Verstappens VM-titel. Då såg Pérez till att Lewis Hamilton inte kom åt Verstappen i Abu Dhabi.

Om det uppstår en situation, där han kan hjälpa mig, så tvivlar jag inte på att han gör det, precis som jag har hjälpt honom tidigare, säger Sergio Pérez.

Verstappen vill inget hellre än att Pérez lägger sig precis bakom honom, som VM-tvåa när säsongen avslutas i Abu Dhabi.

Men det får ske utan hans assistans.

Tja, han vet vad han måste göra för att sluta tvåa – han måste sluta före Charles (Leclerc). Som ett lag försöker vi alltid vara etta och tvåa och som förare vill jag vinna fler race, säger Verstappen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.