A-
A+

Veteranens succé efter 14 månaders uppehåll

Pittsburghs Brian Boyle firar med sina lagkamrater efter att ha gjort mål i sin NHL-comeback.
Pittsburghs Brian Boyle firar med sina lagkamrater efter att ha gjort mål i sin NHL-comeback.
IshockeyTT

Timmarna före premiären skrev han på kontraktet – sedan gjorde 36-årige Brian Boyle ett av målen i Pittsburghs storseger borta mot Tampa Bay i NHL (6–2).

Jag är verkligen tacksam för den här chansen, säger Boyle som vann en cancerkamp för fyra år sedan.

Annons

Annons

Brian Boyle har gjort över 800 NHL-matcher i karriären, men fick ingen plats i ligan förra säsongen.

Han vägrade dock ge upp, tränade på egen hand och gjorde VM-debut och utsågs till lagkapten i USA:s lag som tog brons i Riga i juni.

Jag har fortfarande passionen och ville tillbaka och spela. Det har varit ett utmanande år, men man är lyckligt lottad över att kunna spela i den här ligan så jag är väldigt glad att vara tillbaka, säger han till Pittsburgh Post-Gazette.

När Pittsburgh fick långtidsskador på stjärnorna Sidney Crosby och Jevgenij Malkin fanns en centerplats ledig och via ett provkontrakt spelade han till sig platsen under försäsongen. Timmarna före premiären skrev han ettårskontrakt – och gjorde mål direkt i sin första NHL-match på 14 månader.

Det är stort. Jag vet att alla i laget är överlyckliga för hans skull, vi tränare också. Han var en stor del i den här segern, säger Pittsburghs tränare Mike Sullivan till Post-Gazette.

Boyle diagnostiserades med kronisk myeloisk leukemi, en form av blodcancer, hösten 2017, fortsatte att spela under en stor del av behandlingen och friskförklarades ett år senare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.