A-
A+

Veterinärer: Hundar drogas av jointar på gatan

Åtta månader gamla toypudeln Bondi har blivit förgiftad tre gånger av att äta fimpar med marijuana som kastats på gatan.
Åtta månader gamla toypudeln Bondi har blivit förgiftad tre gånger av att äta fimpar med marijuana som kastats på gatan.
USATT-AP

Veterinärer och djurägare slår larm: Det blir allt vanligare att husdjur förgiftats av fimpar med marijuana som kastats på marken.

Åtta månader gamla toypudeln Bondi bor i New York. Han har hittills förgiftats tre gånger.

Annons

Efter en promenad började Bondi plötsligt snubbla runt när han kommit hem. Hans huvud hängde och dinglade och efter en stund kunde han knappt stå upp. Hans matte Colleen Briggs tog honom till veterinären, som kunde konstatera att Bondi var drogad.

Han hade antagligen ätit en bortkastad fimp med marijuana under promenaden.

Han betedde sig som vanligt – utforskade allt, luktade på allt, säger Colleen Briggs.

Risken för att hundar stöter på – och äter – bortkastade droger har ökat rejält sedan delstaten New York legaliserade marijuana för privat bruk för ett par år sedan. På Manhattan, där Bondi bor, känner matte Colleen Briggs allt oftare lukten av marijuana och ser fimpar som skräpar ned på trottoarerna.

Anledningen till att vi ser så många fall är att människor använder marijuana på gatan och sedan kastar bort jointarnas fimpar, säger veterinären Amy Attas.
Och det är ett problem eftersom hundar kommer att äta upp dem.

De tre första månaderna i år hade hon redan haft lika många fall av husdjur som förgiftats av droger som sammanlagt under 30 år dessförinnan.

I dag är det lagligt att bruka cannabis i 21 av USA:s delstater.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.