"Vi är ett helt annat lag framför supportrarna"

Tele2 Arena ekar än så länge tom. Arkivbild.
Tele2 Arena ekar än så länge tom. Arkivbild.
FotbollTT

Den 1 oktober kan publiken vara tillbaka på arenorna.

Då jublas det bland spelarna runt om i allsvenskan.

Hammarby är ett helt annat lag när vi får spela framför våra supportrar – vi behöver dem, säger Hammarbys Paulinho.

Annons

Annons

På fredagens presskonferens meddelade kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) tillsammans med inrikesminister Mikael Damberg (S) att regeringen öppnar för att tillåta begränsad publik på idrottsarenorna från den 1 oktober.

För de allsvenska fotbollsklubbarna lär begränsad publik inte betyda några större ekonomiska intäkter, men för flera spelare skulle det betyda ett lyft.

Stockholmsderby

Det vore härligt för oss spelare att ha fansen tillbaka och för dem att få se på fotboll igen. Självklart är det vad alla spelare vill, men det måste vara säkert också. Det är en tuff tid och många liv som gått förlorade. Om det tar lång tid får vi hålla ut, säger Djurgårdens Curtis Edwards.

Den 4 oktober väntar ett Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 arena – möjligtvis med folk på läktaren.

Vi behöver publiken. Hammarby är ett helt annat lag när vi får spela framför våra supportrar. Vi blir starka och behöver verkligen våra supportrar i det här läget. Vi säger i Brasilien att supportrarna är den tolfte spelaren, nu är de utestängda och vi saknar dem. Vi behöver dem, säger Hammarbys Paulinho.

Annons

Annons

Förlustaffär

Överraskningslaget Sirius har redan gjort sin kalkyl kring hur mycket publik de räknar med att kunna ta in på Studenternas i Uppsala. Vilket kan leda till en förlustaffär.

Jag är inte så insatt men jag hörde att vår klubbchef sade att vi kan ta in 1 700 och att det ändå inte blir ekonomisk bäring i det men jag litar på att de gör den kalkylen. Sedan är det klart att vi saknar publik. Kan det komma in publik så är det härligt men jag låter Tegnell och kompani sköta den hälsomässiga bedömningen och sedan får de i vår klubb sköta marknadsföringen och göra den bedömningen. Sedan ser jag till att vi presterar på planen, säger tränaren Henrik Rydström.

TT: Ni har gjort en kanonsäsong, men har ännu inte fått jubla tillsammans med fansen?

Ja, det är klart att vi saknar publiken, alla lag saknar publiken. Det är en märklig tid. Vi hanterar det bra men det är en stor saknad att inte kunna dela det här med supportrarna på plats – men samtidigt så kan man dela det (framgången) med supportrarna på sociala medier. Folk hör av sig till oss och så, men vi i fotbollslaget saknar våra supportrar ändå.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons