-
+

"Vi kommer få fantastiska förutsättningar"

Göteborgs Elin Rubensson. Arkivbild.
Göteborgs Elin Rubensson. Arkivbild.
FotbollTT

Landslagsstjärnan Elin Rubensson gläds åt beskedet att BK Häcken röstat ja till att ta över hennes Göteborg FC.

Nu kan det svenska mästarlaget bli ännu bättre, säger hon.

Det är det här som krävs för att hänga på ute i Europa, säger Rubensson.

Annons

Annons

Göteborg FC tog ett historiskt första SM-guld i höstas efter att ha etablerat sig i Sverigetoppen de senaste åren. Ute i Europa har de svenska lagen samtidigt halkat efter, i takt med att etablerade herrklubbar satsat också på damlag.

Att Häcken nu ser ut att göra detsamma, genom att ta över Göteborg – 416 av 460 medlemmar röstade ja på onsdagens årsmöte – är därför väldigt glädjande, säger Göteborgs landslagsmittfältare Elin Rubensson.

Det är det här som krävs för att hänga på ute i Europa. Där drar de ifrån när storklubbarna börjar satsa, och vi har legat ganska långt efter. Så det här känns absolut som ett steg i rätt riktning, säger Elin Rubensson.

Byter upp sig

Fortfarande krävs att förslaget får ja också på Göteborg FC:s årsmöte på torsdagen. Men i så fall kan spelarna se fram emot att byta lilla Valhalla IP mot Häckens relativt nybyggda Bravida arena. Ännu viktigare, betonar lagkaptenen Beata Kollmats, är kanske att laget får tillgång till träningsanläggningen Gothia Park Academy.

Det kommer att ge oss fantastiska förutsättningar. Det vi har haft på Valhalla går inte att jämföra med Gothia Park. Det är som natt och dag. Det finns allt där ute, både gräsplan, konstgräsplan, mat och komplett gym. Det är en superfin anläggning. Valhalla har ju sett ungefär likadant ut i alla år. Vårt omklädningsrum har väl rustats upp några gånger, men det är väl det. Vi har inte komplett gym där och byggnaden hade också behövt renoveras, säger Beata Kollmats.

Annons

Annons

"Varit ganska jobbigt"

Både Rubensson och Kollmats är också glada att lagets framtid nu verkar utstakad. Det har varit en speciell tid sedan chockbeskedet i slutet av december, att Göteborg skulle lägga ner elitverksamheten och dra sig ur damallsvenskan.

Men efter ett antal turer verkar laget alltså bli kvar i serien, och får chansen att försvara sitt SM-guld.

Det är jättekul såklart, det känns jättebra. Det är en proffsig organisation som vi kommer in i. Det har varit en väldigt oviss tid som har varit ganska jobbig. Det är väldigt skönt det här, säger Elin Rubensson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss