A-
A+

Vicekaptener beredda att fylla ett tomrum

Albin Ekdal och Emil Forsberg får mer framträdande roller i landslagstruppen. Båda är utsedda till vice lagkaptener.
Albin Ekdal och Emil Forsberg får mer framträdande roller i landslagstruppen. Båda är utsedda till vice lagkaptener.
FotbollTT

Albin Ekdal och Emil Forsberg är äldre och har längre erfarenhet från landslaget.

Men Victor Nilsson Lindelöf tar bindeln som lagkapten. Båda hyllar förbundskaptenen Janne Anderssons val.

Han har mycket pondus och för mycket respekt med sig, säger Ekdal om Nilsson Lindelöf.

Annons

Annons

Mittfältarna får nöja sig med att ha utsetts till vice lagkaptener i och med att trion Andreas Granqvist, Sebastian Larsson och Marcus Berg, som alla varit lagkaptener på senare tid, lämnat landslagsfotbollen.

Roller de gärna går in i – inte minst med tanke på all erfarenhet som gick förlorad när ett flertal veteraner tackade för sig efter EM-slutspelet.

Lämnar ett tomrum

Vi har tappat många äldre, rutinerade och dominanta spelare som tog mycket plats i omklädningsrummet. De snackade mycket, peppade inför matcherna.
Det är klart att de lämnar ett tomrum som jag ska försöka fylla tillsammans med Emil, "Vigge" (Nilsson Lindelöf) och Robin Olsen, säger Albin Ekdal.

Emil Forsberg:

Vi förlorade människor som var högljudda, som var duktiga på att prata. Det vi ska försöka göra tillsammans är att kompensera för det och få med alla i laget.
Vi vill varandras bästa. "Vigge" som kapten passar perfekt i den rollen. Han tar för sig. När han pratar så lyssnar man. Vi har något spännande på gång och jag tycker det känns bra med honom som lagkapten, säger Forsberg.

Annons

Annons

Bygga kultur

Ekdal fyller i:

Det gäller att inte vara för självisk utan se till helheten. Vi har haft en grym lagsammanhållning i många år och det gäller att vi fortsätter att ha det.
Det är främst "Vigge", jag och Emil som ska försöka bygga den kulturen och se till att alla trivs. Det hjälper också prestationen på planen.

Ekdal är nöjd med Janne Anderssons beslut att lyfta fram Victor Nilsson Lindelöf till kapten .

Han spelar i en av världens största klubbar (Manchester United). Han har mycket pondus och för mycket respekt med sig i gruppen. Jag tror att han tar det ansvaret väldigt bra.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!