A-
A+

Vicepresident Harris har landat i Singapore

USA:s vicepresident Kamala Harris vinkar inför det att hon går ombord på flyget till Singapore
USA:s vicepresident Kamala Harris vinkar inför det att hon går ombord på flyget till Singapore
USATT-AFP

USA:s vicepresident Kamala Harris har landat i Singapore. Besöket är början på en omstridd Asienresa i skuggan av USA:s reträtt från Afghanistan och talibanernas maktövertagande i det krigshärjade landet.

Annons

Annons

Vicepresidenten kommer att under sin resa att klargöra att vi har ett bestående åtagande i regionen, säger en högt uppsatt regeringstjänsteman om resan.

Harris, vars mor har indiska rötter, inleder sin asiatiska rundresa med möten med Singapores president och premiärminister samt besök på en flottbas och det amerikanska krigsfartyget USS Tulsa, på vilket hon väntas hålla tal.

Resan fortsätter till Vietnam på tisdag kväll, där hon blir den första amerikanska vicepresidenten att besöka landet.

Vietnambesöket har fått kritik på hemmaplan. Kritiker anklagar Harris för att vara tondöv, med tanke på likheterna mellan situationen i dagens Kabul i Afghanistan och hur det såg ut i Saigon i Vietnam 1975.

Enligt amerikanska regeringskällor var Harris resa till Asien inplanerad långt före det afghanska debaclet. Dessutom har resans syfte ingen direkt koppling till Afghanistan. Den är snarare ägnad åt att befästa USA:s övergripande asiatiska strategi bland allierade i området kring Sydkinesiska havet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!