Victor Leksells "Svag" sommarens hit

Victor Leksells 'Svag' är den mest lyssnade låten på Spotify i sommar. Arkivbild.
Victor Leksells "Svag" är den mest lyssnade låten på Spotify i sommar. Arkivbild.
MusikTT

Victor Leksells "Svag" fortsätter sitt segertåg. Låten toppar Spotifys lista över sommarens mest spelade låtar.

Sommarens radiohit i P3 var däremot "Rain on me" med Lady Gaga och Ariana Grande.

Annons

Annons

Victor Leksell står för tre av de tio mest lyssnade låtarna på Spotify i sommar. "Ha dig igen" på plats tio, "Bedövning" på plats sju – och allra högst upp på listan: "Svag".

Victor Leksell släppte "Svag" i januari och låten har varit listetta både i Sverige och Norge. I juli blev "Svag" dessutom den mest strömmade svenska låten någonsin.

Spotifys svenska lyssnare har även varit förtjusta i "Savage love (laxed – siren beat)" av Jason Derulo och Jawsh 685, som skuggar Leksell på en andraplats.

På tredjeplats följer "Blinding lights" av The Weeknd, en låt som globalt sett är den näst mest lyssnade. Flest lyssningar i världen på Spotify i sommar har dock "Rockstar" av DaBaby och Roddy Ricch.

Överlägsen i P3

"Rockstar" är en låt som i sommar också har spelats flitigt i Sveriges Radio P3. Linda Nordeman, musikredaktör i P3, berättar att låten blivit något av ett ledmotiv för Black lives matter-rörelsen.

BLM-rörelsen har haft ett otroligt stort musikavtryck inom hiphopscenen vad vi har sett. Och det är väl den största hiten därifrån, den har ju varit megastor hela sommaren, säger hon.

Men sommarens radiohit i P3 står Lady Gaga och Ariana Grande för. "Rain on me" har spelats på högvarv i kanalen i juni, juli och augusti.

Den var ganska överlägsen. Den kom så himla bra i slutet av maj och blev veckans låt direkt. Det är ju en väldigt bra radiolåt, så för oss var det lätt att hänga på.

Annons

Annons

Leksell på tionde plats

Bland textförfattarna till "Rain on me" syns svenske Rami Yacoub. Det går alltså att argumentera för att P3:s tre mest spelade låtar i sommar kommer från svenskt håll. Näst mest spelad är Newkids "Kanske var vi rätt bra ändå" och på tredjeplats kommer Miriam Bryants "Passa dig".

Victor Leksell får nöja sig med en låt på P3:s topplista i sommar, där "Bedövning" kniper en tionde plats. Det innebär inte att "Svag" inte har spelats i kanalen.

När vi presenterade de mest spelade låtarna före sommaren var "Svag" i topp. Visst, "Svag" är fortfarande en hit, men det är klart att vi vill spela den nya musiken och presentera den för publiken.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons