A-
A+

Vild polisjakt med helikopter på A-traktor

En A-traktor med sju minderåriga försökte köra ifrån polisen under lördagskvällen. Arkivbild.
En A-traktor med sju minderåriga försökte köra ifrån polisen under lördagskvällen. Arkivbild.
BrottTT

En 15-årig pojke försökte under lördagskvällen köra ifrån polisen i en A-traktor.

Färden gick i 180 kilometer i timmen innan en spikmatta fick stopp på bilen.

Annons

Annons

En polispatrull blev minst sagt förvånad när de efter en vild polisjakt i 180 kilometer i timmen lyckades få stopp på en personbil öster om Kilafors.

Bilens förare var bara 15 år, i bilen satt ytterligare sex tonåringar – och bilen visade sig dessutom vara registrerad som en A-traktor.

En patrull skulle stoppa bilen för kontroll men föraren valde att inte stanna och ett förföljande inleddes, säger Thomas Bertze, befäl vid polisregion Mitt.

Jakten gick upp till 180 kilometer i timmen i Söderhamn samt söderut på E4 och sen västerut mot Bollnäs. Flera patruller samt en helikopter deltog i insatsen som pågick i 30 minuter innan en spikmatta fick stopp på bilen.

Patrullerna trodde ju att det var en vanlig bil man förföljde eftersom bilen inte hade några skyltar som säger att det är en A-traktor. En A-traktor ska dessutom bara kunna köra i 30 kilometer i timmen, säger Thomas Bertze.

Föraren visade sig vara en 15-årig pojke och i bilen fanns ytterligare sex minderåriga.

Ingen skadades under den vilda färden, men pojken misstänks för olovlig körning, rattfylleri under påverkan av narkotika samt vårdslöshet i trafiken. A-traktorn har tagits i beslag.

Det var inget bra beslut att åka ifrån oss. Det var rena turen att ingen skadades. Som tur är var vägarna väldigt lugna på trafik, säger Thomas Bertze.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.