Vildsvinsjägare tog fel – sköt två ponnyer

Ett vägmärke varnar för vildsvin. Inte så likt en ponny, kan man tycka. Arkivbild.
Ett vägmärke varnar för vildsvin. Inte så likt en ponny, kan man tycka. Arkivbild.
BrottTT

En jägare i Emmabodatrakten tog rejält fel när han jagade vildsvin i helgen. I stället för två vildsvin sköt han ihjäl två shetlandsponnyer som var på rymmen från sin hage.

Annons

Annons

Han skulle ut och jaga på söndagsmorgonen när han fick syn på vildsvinen, som visade sig vara två ponnyer. Händelsen inträffade någon gång mellan 04.30 och 05.00, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i region Syd, till Svensk Jakt.

Jägaren hade upptäckt djuren på en åker och uppfattade att han såg två vildsvin. Först när han nådde fram till de skjutna djuren upptäckte han sitt misstag. Han kontaktade själv polisen på morgonen och en anmälan om jaktbrott eller skadegörelse upprättades. Utredningen lades dock ned under tisdagen och mannen är inte misstänkt för brott.

Enligt hästarnas ägare hade ponnyerna rymt någon gång under natten. Ägaren berättar för tidningen Hippson att jägaren varit i kontakt med henne och bett om ursäkt.

Han började med att be om ursäkt och sa att han var väldigt ledsen över det som hänt. Han var väldigt tillmötesgående, vilket är skönt. Det gör det hela lite lättare, säger ägaren till Hippson.

Jägaren har också erbjudit sig att ersätta ägaren för förlusten och också betala för bortforsling av ponnyerna.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons