-
+

"Vill få en bra start på det här året"

Peter Gerhardsson hintar om att Caroline Seger och det rutinerade gänget kan få en större dos av speltiden mot Österrike.
Peter Gerhardsson hintar om att Caroline Seger och det rutinerade gänget kan få en större dos av speltiden mot Österrike.
FotbollValletta, TT:s utsända

Sex debutanter finns med i den svenska truppen på Malta.

Men i årets första träningsmatch ser förbundskapten Peter Gerhardsson ut att satsa på erfarenhet.

Det blir kanske inte så många debutanter utan fler som är vana att spela, säger han inför fredagens match mot Österrike.

Annons

Annons

Det är en något sargad landslagstrupp som har kämpat sig igenom tre träningspass i solen på Malta. Chelsea-trion Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic tvingades lämna återbud på grund av reserestriktioner, och Pauline Hammarlund tackade nej på grund av en hjärnskakning. Kosovare Asllani finns med på Malta men kommer inte till spel mot Österrike då hon är på väg tillbaka från en hjärnskakning.

För Caroline Seger och de mer rutinerade spelarna i fotbollslandslaget har det blivit en del instruerande för att få alla nya att dra åt samma håll.

Det har väl sett bra ut. Men det är väldigt många nya spelare och många unga så det krävs så klart lite mer arbete för att få med dem på tåget, om man jämför med oss andra som har varit här en lång tid och vet hur vi ska spela, säger mittfältsveteranen.

"Behöver erfarenhet"

Förbundskapten Peter Gerhardsson är sin vana trogen och presenterar ingen startelva i förtid, men han ser ut att prioritera Seger och det rutinerade gardet i årets första landskamp.

Österrike är ett bättre rankat lag än Malta (som Sverige möter den 23 februari) vilket gör att vi behöver lite erfarenhet på plan. Vi vill få en bra start på det här året så det blir kanske inte så många debutanter utan fler som är vana att spela, säger Gerhardsson.

Annons

Annons

"Ganska stora problem"

Det må vara en träningsmatch mot Österrike, men Gerhardsson är likväl mån om att få med sig en vinst.

Självförtroende bygger man mest genom att vinna fotbollsmatcher och det vill vi så klart göra. Vi vinner inte om vi inte presterar bra utan Österrike är tillräckligt svåra för att ge oss stora problem. Vi mötte dem för några år sedan, vann med 2–0 men hade ganska stora problem. Det är en intressant motståndare, och ett bra resultat och de stora linjerna är bra att få till redan i morgon (fredag), säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss