A-
A+

Vill se livstid för sex personer efter tre mord

Skotten som avlossades vid dubbelmordet den 5 december 2019 gick rakt in i nattklubben i centrala Norrköping. Arkivbild.
Skotten som avlossades vid dubbelmordet den 5 december 2019 gick rakt in i nattklubben i centrala Norrköping. Arkivbild.
BrottTT

Samtliga sex personer som åtalats för inblandning i ett dubbelmord och ytterligare ett mord i Norrköping bör dömas till livstids fängelse, yrkar åklagarna i onsdagens slutplädering i tingsrätten.

Annons

Annons

Annons

Annons

Fyra av de sex står åtalade för inblandning i samtliga mord, och för dem är något annat än livstid uteslutet anser åklagarna, rapporterar Norrköpings Tidningar.

För de två som åtalats för enbart ett av morden yrkas i första hand livstid, i andra hand tidsbestämda straff.

Dubbelmordet ägde rum den 5 december 2019, utanför en nattklubb i centrala Norrköping. Då sköts två män som befann sig utanför klubben med flera skott och dog. Flera andra personer som befann sig inne eller i anslutning till nattklubben var nära att träffas av kulorna, som avfyrades från automatvapen inifrån en bil som passerade utanför.

Det tredje mordet inträffade fyra månader senare, den 9 april 2020. Då besköts två personer med automatvapen utanför hamburgerrestaurangen Max på Ingelsta köpområde i Norrköping. Den ene mannen träffades och dog medan den andre lyckades fly och klara sig utan skador.

Förhandlingen har pågått i flera veckor och väntas avslutas på torsdagen.

Männen förnekar inblandning i morden.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss