A-
A+

Vinkande människor fördröjde räddninginsats

En akut sjuk kvinna tvingades vänta på hjälp när många personer på marken vinkade till en ambulanshelikopter. Arkivbild.
En akut sjuk kvinna tvingades vänta på hjälp när många personer på marken vinkade till en ambulanshelikopter. Arkivbild.
OlyckaTT

En ambulanshelikopter blev fördröjd av vinkande människor på marken. Piloten kunde inte avgöra var den nödställda befann sig, enligt P4 Gotland.

Annons

Annons

En kvinna som drabbats av en allergisk chock i Ljugarn på Gotland tvingades på midsommardagen att vänta på hjälp.

Anledningen var att piloten till en ambulanshelikopter inte visste var de skulle landa, eftersom många människor i byn stod och vinkade till den.

Vi såg ingen annan men uppifrån luften vimlade det av vinkande personer, säger den drabbade kvinnans make Micke Ström Jupiter till radiokanalen.

Han fick rådet från 112 att hämta en handduk och vifta med, så att piloten skulle förstå vem av alla vinkande som behövde hjälp. Helikoptern kunde därefter landa på en granntomt en bit bort.

Enligt narkossköterskan Stefan Hellström har händelsen inträffat många gånger tidigare och att "det är typiskt på sommaren när det är mycket turister".

Allting handlar om tid i de här sammanhangen så all fördröjning kan vara förödande, säger han till P4 Gotland.

Kvinnan kunde lämna sjukhuset samma kväll.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!