A-
A+

Vinsthemtagningar sänker bitcoin

Bitcoin faller hårt efter rekordnoteringen förra veckan. Arkivbild.
Bitcoin faller hårt efter rekordnoteringen förra veckan. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Kryptovalutor som bitcoin och ether faller kraftigt. Aktörer på marknaden beskriver kursrörelsen nedåt som så kallade vinsthemtagningar.

Bitcoin – vars värde har fördubblats sedan i somras – var vid lunchtid nere på 58 563 dollar per bitcoin, den lägsta kursen sedan den 28 oktober. Det kan jämföras med den historiska toppen på 69 000 dollar för knappt en vecka sedan.

Bitcoinkursen återhämtade sig något i tisdagens tidiga eftermiddagshandel och låg vid klockan 14.30 på cirka 60 400 dollar per bitcoin.

Efterfrågan på bitcoin har ökat på senare tid, bland annat sedan allt fler ser valutan som ett skydd mot inflationsförluster och sedan flera börsnoterade bitcoinfonder har lanserats i USA, vilket lockat till sig mer sparpengar till kryptomarknaden.

Många bedömare, bland annat 59 procent av investerarna i en färsk Bank of America-enkät, betraktar de kraftiga kurslyften för bitcoin som en bubbla som är på väg att spricka. Men snittprognosen är att kryptovalutan kommer ligga mellan 50 000 och 75 000 dollar per bitcoin under de kommande tolv månaderna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.