A-
A+

Vinstsviten bruten för Minnesota

St Louis Brayden Schenn skickar in Marcus Foligno på bänken.
St Louis Brayden Schenn skickar in Marcus Foligno på bänken.
IshockeyTT

Svenskarna gav Minnesota en tvåmålsledning – men St Louis kom tillbaka och vann till slut matchen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det är inte över förrän det är över. Med 23 sekunder kvar av ordinarie matchtid gjorde St Louis 4–3 på bortaplan mot Minnesota, och bröt därmed en vinstsvit på sju matcher för hemmalaget.

Vi måste fortsätta att spela i 60 minuter om vi ska vinna matcher som den här, säger Minnesotas Joel Eriksson-Ek vid presskonferensen efter matchen.

Det såg länge ut som att det skulle bli den åttonde raka vinsten för hemmalaget. Jonas Brodin gav Minnesota ledningen med ett direktskott mot slutet av den första perioden.

Han hade god hjälp av Joel Eriksson Ek, som såg ut att skymma målvaktens sikt i skottögonblicket. Samme Eriksson Ek var framför buren i inledningen av den andra perioden, där han plockade upp en retur och slog in den i öppet mål.

Inför den tredje perioden var det fortsatt tvåmålsledning för Minnesota, med 3–1, men därefter var det St Louis för hela slanten. Mike Hoffman stod för reduceringsmålet i powerplay, Jordan Kyrou kvitteringen och sedan slog Robert Thomas spiken i kistan med mindre än halvminuten kvar.

Eriksson Ek tror att powerplaymålet tidigt i tredje gav motståndarna gnistan tillbaka.

Du kan inte låta lag återfå liv och energi. Det är en sådan jämn liga, alla lag kommer att göra mål om de får chanserna. Vi borde ha spelat som i de första två och fortsatt jagat efter dem och varit i deras zon. De kan inte göra mål om vi har pucken, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz