-
+

VM-silver till Samuelsson: "Så stolt"

Sebastian Samuelsson med sin silvermedalj i VM.
Sebastian Samuelsson med sin silvermedalj i VM.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

"Silver-Sebbe" Samuelsson vägrade nöja sig med ett brons. Han spurtade ner norrmannen Johannes Thingnes Bø i jaktstarten.

Jag är så stolt över mig själv, säger han.

Annons

Annons

Sebastian Samuelsson tog sitt andra silver i ett stort mästerskap efter en felfri tävling med perfekt skytte och där han spurtade hem sin medalj efter en taktisk triumf in på upploppet.

Jag valde att lägga mig i rygg och satsa på ett kort inne i stadionområdet och är glad att jag klarade det, säger Samuelsson om kampen med Bø.

Efter ett helt felfritt skytte – 20 träff utan en enda bom – klättrade Samuelsson från åttonde plats vid starten för jaktstarten till andraplatsen.

Regerande världsmästaren Émilien Jacquelin, Frankrike, försvarade sin titel och vann. Också fransmannen sköt utan en enda bom.

Stolt Samuelsson

Samuelsson var rörd efter loppet.

Det här betyder jättemycket. Jag blir så stolt över mig själv och jag kommer ihåg hur jag upplevde förra året som väldigt kämpigt och VM i Antholz var bara skit, säger Samuelsson.

Sedan dess har han kämpat för att ta sig tillbaka.

Jag är otroligt stolt över att jag lyckats vända den trenden den här säsongen och etablera mig på en helt annan nivå.

Det var en hård strid mellan Samuelsson och Bø. Efter det fjärde skyttet gick de tillsammans in mot mål och svensken berättar att han hann tänka att ett brons inte vore så dumt, men bestämde sig för att kämpa om silvret.

Nu tycker Sebastian Samuelsson att han har ett övertag mot norrmannen.

Jag är helt säker på att Johannes och jag kommer att spurta mot varandra många gånger till i våra karriär. Förhoppningsvis under en herrstafett på lördag. Så det betyder mycket för självförtroende, säger han.

Annons

Annons

"Han var helt enkelt bättre"

Johannes Thingnes Bø blev slagen av Samuelsson på upploppet även i världscuptävlingen i Oberhof i vintras. Så VM-loppet var andra gången norrmannen gick ge sig mot svensken.

Jag vet om att det är en styrka han har. Samtidigt känner jag att jag gick ganska bra i slutet, jag tog in på de framför. Jag försökte att göra det på mitt sätt, men han var helt enkelt bättre, säger Bø.

Men norrmannen känner sig inte i något mentalt underläge.

Jag tror inte det är särskilt mentalt om man kör fort på skidorna eller inte. Vi kör båda så fort vi kan och jag kör ju inte långsammare bara för att jag mentalt vet att jag är långsammare i en spurt.
Jag kör med allt jag har och försöker vinna, men ibland räcker inte det. Då är det bara att acceptera att det finns andra som är snabbare.

Efter segern i sprintloppet i fredags gick Ponsiluoma ut först i jaktstarten, elva sekunder före fransmannen Desthieux.

Ponsiluoma tappade

Men Ponsiluoma kunde inte förvalta sin ledning utan missade allra första skottet i liggande och hade ytterligare en bom i den inledande skjutningen.

Efter ytterligare två bom i den andra skjutningen föll Ponsiluoma genom fältet. Han slutade till slut på 13:e plats med sex bom totalt.

Han erkände efter loppet att hysterin efter guldet i fredags tagit på honom.

Jag kände mig laddad och redo inför start, men det hade nog tagit mer krafter än jag trodde. Jag hade det rätt tufft i spåret i början och skyttet var alldeles för dåligt. Så det var inte så mycket att göra, säger Ponsiluoma.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss