A-
A+

Vrakdelar från störtat ryskt plan har hittats

Flygplan av samma typ som det som misstänks ha störtat i närheten av Kamtjatkahalvön.
Flygplan av samma typ som det som misstänks ha störtat i närheten av Kamtjatkahalvön.
RysslandTT-AFP-Reuters

Vrakrester från ett saknat ryskt flygplan har siktats i havet nära Kamtjatkahalvön.

Ingen av de 28 ombord rapporteras ha överlevt.

Annons

Annons

En stor sökinsats pågick i vattnen i ryska Fjärran östern där flygplanet störtat. Nu är insatsen pausad på grund av mörkret, men kommer att återupptas på morgonen den 7 juli lokal tid, skriver nyhetsbyrån Tass.

Ingen av de ombordvarande överlevde kraschen, skriver Reuters med hänvisning till räddningspersonal och ryska nyhetsbyråer. Sex besättningsmän och ett eller två barn ska finnas bland de 28 personerna som befann sig ombord på planet.

Siktade vrakdelar

Det kommer även uppgifter om att vrakdelar från det saknade AN-26-planet har siktats i vattnet. Planet verkar ha kraschat i en klippa, skriver nyhetsbyråerna Tass och Interfax med hänvisning till anonyma källor.

Vrakdelarna ska ha hittats omkring fyra kilometer från byn Palana i Kamtjatka, dit flyget var på väg från staden Petropavlovsk-Kamtjatskij. Kontakten med flygledningen bröts när planet var på väg att landa.

Under sökinsatsen från luften har det hittats två vrakdelar – en del av flygkroppen vid kusten och en del i vattnet, sa Vladimir Solodov guvernören i Kamtjatka kraj, i ett officiellt uttalande.

Han har även lovat bidrag till de familjer vars närstående befann sig på flyget.

Annons

Annons

Dålig säkerhet

Ryssland brukade vara ökänt för flygolyckor, men har förbättrat sin säkerhetsstatistik. Problem med dåligt underhåll av flygplan och svaga säkerhetsföreskrifter kvarstår dock och flera dödliga flygkrascher har inträffat på senare år.

Den senaste stora olyckan var i maj 2019, när ett plan från flygbolaget Aeroflot kraschlandade och fattade eld på landningsbanan på en flygplats i Moskva. 41 personer dog.

Fjärran östern är ett av Rysslands federala distrikt. Det omfattar stora delar av de östra landområdena. Det anses vara ett område där det kan vara farligt att flyga, på grund av svåra väderförhållanden.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!