A-
A+

Vräks efter 25 år – "otroliga mängder löss"

Vägglössen gillar att krypa omkring i bland annat sängar, madrasser och andra möbler. Arkivbild.
Vägglössen gillar att krypa omkring i bland annat sängar, madrasser och andra möbler. Arkivbild.
BostadTT

En kvinna i 70-årsåldern på Stora Essingen i Stockholm vräks efter över 25 år. Detta efter att en saneringsfirma konstaterat att "otroliga mängder" vägglöss bosatt sig i lägenheten och även spridit sig till grannarna, skriver Hem & hyra.

Annons

Annons

Det första larmet om löss i fastigheten kom i januari 2020. Först i juni samma år upptäcktes källan då huset söktes igenom med hund. I kvinnans lägenhet kryllade det av löss i sängen, soffan och längs lister.

Saneringsfirman bedömer att vägglössen varit där i minst två år, skriver Hem & hyra. Totalt var sju lägenheter drabbade. Saneringen kostade 180 000 kronor.

Hyresvärden valde att säga upp kvinnan då hon inte berättat om ohyran. Men i hyresnämnden fick kvinnan rätt. Värden ansågs inte ha bevisat att hon varit vårdslös och orsakat invasionen.

Nu har dock historien fått ännu en vändning efter att fallet överklagats av värden. Hovrätten anser att det funnits löss i kvinnans lägenhet under en lång tid och att hon därför borde ha upptäckt vägglössen långt tidigare. Hon måste därför flytta.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.